03/03/2024

Έξι μετάλλια διεκδικεί η Ελλάδα στο Karate 1 Series A Athens 2024

Η διοργάνωση διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τη συμμετοχή 1.100 αθλητών από 81 χώρες.

Συναρπαστικές μονομαχίες, πάθος και ένταση συνέθεσαν το μωσαϊκό των δύο πρώτων ημερών στο διεθνές τουρνουά Karate 1 Series A Athens 2024. Η διοργάνωση διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τη συμμετοχή 1.100 αθλητών από 81 χώρες και ολοκληρώνεται σήμερα με τους τελικούς των 12 κατηγοριών στο ατομικό.

Στις πέντε από αυτές, θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση, με τους εκπροσώπους της χώρας μας να διεκδικούν έξι μετάλλια, δύο χρυσά και τέσσερα ασημένια!

Στα -60κ. ανδρών ο Γιώργος Καραλής του Οδυσσέα Πετρούπολης νίκησε τον Φινλάνδό Λεχτίνεν, τον Γεωργιανό Μικελάτζε καθώς και τους Βέσελι (Β. Μακεδονία), Γιατότζι (Ιαπωνία) παίρνοντας την πρώτη θέση στο pool. Έτσι, στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Ινδό Σιντίγια, του οποίου επικράτησε 3-0 και θα παλέψει για το χρυσό εναντίον του Τούρκου Μερτ Χαλίτσι.

Στα -61κ. γυναικών η Μαρία Στόλη του συλλόγου MFT Brotherhood δεν άφησε περιθώρια σε καμία αντίπαλό της στο δρόμο προς τον τελικό. Ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Νεγκοβάνοβιτς (Σερβία), Αλ Κολαϊντι (Σ. Αραβία), Ουγιουμάζ (Τουρκία) και Ρόζενλιντ (Σουηδία). Στον τελικό θα βρει απέναντί της τη Τζένιφερ Ουάρλινγκ (Λουξεμβούργο).

Στα -75κ ανδρών έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση στους δύο «μικρούς» τελικούς. Ο Νίκος Δρίβας, επίσης του MFT Brotherhood, με τρεις διαδοχικές νίκες στα ρεπεσάζ επί των Ασεμά (Γαλλία), Μιχαϊλοφ (Β. Μακεδονία), Φαν Τεεφέλεν (Ολλανδία) προκρίθηκε στον αγώνα για την 3η θέση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ουκρανό Έρικ Ραχοζένκο.

Μέσω ρεπεσάζ πέρασε στον «μικρό» τελικό της ίδιας κατηγορίας και ο Βαγγέλης Σερεμετάκης του συλλόγου ΑΓΣ Περικλής. Θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο εναντίον του Πέταρ Ζαμπρόρσκι (Β. Μακεδονία), αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Νταό (Γαλλία), Ο’Μαχόνι (Ιρλανδία) και Κάρας (Ουκρανία).

Στις γυναίκες, η Στελίνα Τζίλια του ΑΣ Καράτε Λακκώματος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στα -50κ. και νίκησε στο pool που συμμετείχε, με διαδοχικές επιτυχίες επί των Μισόφσκα (Β. Μακεδονία), Άγκους (Ιταλία), Κούκου (Ρουμανία) και Μιχαϊλοβα (Λετονία). Στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Ιρανή Μοχσενιάν κι έτσι θα παίξει απευθείας στον τελικό των ρεπεσάζ διεκδικώντας την 3η θέση

Στα -68κ. η Κωνσταντίνα Πέππα του Οδυσσέα Πετρούπολης πέρασε στα ρεπεσάζ, όπου με νίκες επί της Αμπντί (Ιράν), Κερίμι (Κόσοβο), θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Ουϊσάλ Εζάρ (Τυνισία).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της WKF που θα μεταδώσει τους τελικούς της Κυριακής μέσω Live Streaming από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10 το πρωί με τις αναμετρήσεις για την 3η θέση, ενώ περίπου στις 13:30 θα ξεκινήσουν οι τελικοί.

To Athens K1 Series A διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.