19/04/2024

Ηλίας Ηλιάδης: «Στοχεύω στην ανάπτυξη της νεολαίας του Τζούντο»

Ο Ολυμπιονίκης μας Ηλίας Ηλιάδης αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Βραζιλία όπου θα συμμετέχει σε πρωτάθλημα Τζούντο της Βραζιλίας. Το συγκεκριμένο event μπορεί να μην είναι στο βεληνεκές του Ηλία, παρ’όλα αυτά ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε, καθώς έτσι η παρουσία του θα αποτελέσει «πρόκληση» για όλους τους νεαρούς Τζουντόκα που τον θαυμάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός της συμμετοχής του πρωταθλητή μας στο Jogos Abertos do Inerior έγινε πρώτο θέμα σε μεγάλα αθλητικά Μέσα της Βραζιλίας. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τη χώρα τους επισκέπτεται ένας πολύ μεγάλος αθλητής που θα δώσει κίνητρο στους νέους να συνεχίσουν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η παρουσία του Ηλία είναι ιδανική για τους ανθρώπους του Τζούντο στη Βραζιλία, καθώς το 2013 θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το 2016 του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το fightsports.gr εξασφάλισε δηλώσεις του Ηλία Ηλιάδη κατά την αναχώρησή του για την Λατινική Αμερική: «Νιώθω πολύ περήφανος που προσκαλέστηκα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στόχος μου εκεί πέρα είναι με την παρουσία μου να δώσω κίνητρο στους νέους Τζουντόκα, ώστε να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό και να αναπτύσσεται παράλληλα και το άθλημα. Διατηρώ άριστες σχέσεις με τους συναθλητές μου από τη Βραζιλία και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα με φιλοξενήσουν στην όμορφη χώρα τους…»