29/04/2024

Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου (Southern Judo Academy): Συνεργασία με Αλέξανδρο Αλεξίου

Ο Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου (Southern Judo Academy) με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία με τον Κο Αλεξίου Αλέξανδρο, πτυχιούχο γυμναστή της N.A.S.M. (National Academy of Sports Medicine). Αναλυτικά:


«Στα πλαίσια της βελτιστοποίησης των αθλητικών επιδόσεων και δεξιοτήτων των αθλητών -τριών, παρέχει την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πρότυπο πρόγραμμα αξιολόγησης και παρεμβατικής άσκησης που θα επηρεάσει και θα βελτιώσει τις γενικές και φυσικές δεξιότητες των μικρών και μεγάλων τζουντόκα. 

Στις 13/04/2019 ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

1. Άλμα σε μήκος χωρίς φόρα που αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ισχύος των κάτω άκρων.
2. Squat jump : Κατακόρυφο άλμα με 2 πόδια.
3. Counter movement jump : Άλμα με αντίθετη προπαρασκευαστική κίνηση.
4. Ισορροπία με ανοικτά και κλειστά μάτια.
5. L.E.F.T. Lower extremity fitness test : Μέτρηση ταχύτητας πλαγίων δεξιοτήτων.
6. Davies test : Αξιολόγηση πάνω άκρων.
7. Overhead squat assessment : Αξιολόγηση στάσης σώματος.

Βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης θα ακολουθήσει σχεδιασμός πρότυπου ειδικού προγράμματος παρέμβασης 6-8 εβδομάδων, το οποίο θα επηρεάσει τις κινητικές δεξιότητες καθώς και τους αισθητηριακούς και αντιληπτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι έχουν σαν συνέπεια την αντιληπτικοκινητική ικανότητα των παιδιών.

Με το πρόγραμμα αυτό θέτουμε βάση για μια μελλοντική πιο σύνθετη μάθηση, καθώς οι μικροί αθλητές θα αποκτήσουν καλύτερη γνώση των ικανοτήτων τους.
Ολοκληρώνοντας με τον έλεγχο της κινητικής αλυσίδας θα μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικούς τραυματισμούς και να παρέμβουμε με τεχνικές διορθωτικής άσκησης σε μυϊκές ανισορροπίες, διαδικασία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την δημιουργία ενός αριστοτεχνικού μέλλοντος για τους μικρούς μας τζουντόκα.
Ο Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου πάντα ένα βήμα μπροστά. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο».