07/07/2022

Τζούντο: Ευχαριστήρια επιστολή προς Αυγενάκη,Μαυρωτά για την στήριξη στον Λεωνίδη

Η πολιτεία δίπλα στον αθλητή που τραυματίστηκε

Ανακοίνωση με αφορμή την εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης για την κάλυψη δαπανών νοσηλείας και ιατρικής αποκατάστασης του Αριστοτέλη-Άρη Λεωνίδη, εξέδωσε η ΕΟΤ.  

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, για την εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 10.000 ευρώ που αφορά στη δεύτερη δόση για την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας και ιατρικής αποκατάστασης του μέλους της εθνικής ομάδας, Αριστοτέλη-Άρη Λεωνίδη. Ήδη, η αθλητική ηγεσία, το 2021 είχε εκταμιεύσει 15.000 για τον ίδιο λόγο.

Η αθλητική ηγεσία, εκτός της οικονομικής βοήθειας, έχει σταθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο στο πλευρό του άτυχου αθλητή, όσο και στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν τη μάχη. Ο νεαρός πρωταθλητής μας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, τον Νοέμβριο του 2020 στην Κροατία, φιλοξενείται εδώ και αρκετούς μήνες σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα».

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΟΤ στη ΓΣ

Εγκρίθηκε ομόφωνα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου, η τροποποίηση του Καταστατικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), ώστε να εναρμονιστεί με το νέο Νόμο. Στην έκτακτη γενική συνέλευση, δικαίωμα συμμετοχής είχαν συνολικά 46 σωματεία. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΤ που προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης, εγκρίθηκε μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση του Διασυλλογικού πρωταθλήματος newaza, στις 19 Ιουνίου (08:00-15:00), στο Δημοτικό Στάδιο «Δημήτρης Δημητρίου», στα Σπάτα.