03/03/2024

Ελισάβετ Τελτσίδου: Η κορυφαία Τζουντόκα της χώρας μιλάει στο Zulucast Talk

Συνέντευξη της Τελτσίδου στο Zulucast Talk

Ένα πραγματικό θωρηκτό με ένα αξιοθαύμαστο, γεμάτο ευγένεια χαρακτήρα πάτησε πόδι στο στούντιο του Zulucast Talk στο επεισόδιο 164.

Το χρυσό κορίτσι του τζούντο και της Εθνικής Ελλάδος Ελισάβετ Τελτσίδου , έχει πετύχει μεγάλες επιτυχίες στο άθλημα και βρίσκεται αυτή τη στιγμή παγκόσμια στη πρώτη θέση της Ολυμπιακή κατάταξη ενόψει των αγώνων του 2024 στο Παρίσι στο τζούντο. 

Η Ελισάβετ Τελτσίδου αγωνίζεται στο άθλημα του Τζούντο με μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα της. Η ενασχόληση της με το Τζούντο ξεκίνησε σε ηλικία 11 ετών. Εντάχθηκε στην Εθνική ομάδα το 2008 και το 2014 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, διάκριση που επανέλαβε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23.

Το 2015 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 και την επόμενη χρονιά ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23. Το 2019 κατέκτησε δύο Χρυσά και δύο Χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Γκραν Πρι, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην διοργάνωση της Ιαπωνίας κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατηγορία των 70 κιλών.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου έχει κατακτήσει το 2023 τέσσερα χρυσά μετάλλια στα Grand Slams στο Άμπου Ντάμπι, στην Τιφλίδα, στο Καζακστάν και στο Μπακού.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Grand Slam της πόλης Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, έφερε για την Ελισάβετ Τελτσίδου μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, , καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τζούντο μία γυναίκα βρίσκεται στο νο1 της Ολυμπιακής κατάταξη.

Δείτε το βίντεο.