13/04/2024

Αλέξης Ντανατσίδης στο Zulucast Talk: Ο «ευγενής δρόμος» του Judo

O Nτανατσίδης μιλάει για το άθλημα που έχει καταξιωθεί

Στα επτά του άρχισε να ασχολείται με το Judo. Στην αρχή το έβλεπε σαν παιχνίδι, μεγαλώνοντας, όμως, με το που μπήκε στην Εθνική ομάδα το 2008, το άθλημα έμελλε να γίνει αυτό που θα του άλλαζε τη ζωή.

Στο επεισόδιο #145 ο πρώην Ολυμπιονίκης αθλητής και νυν προπονητής στην Εθνική Ελλάδος στο Judo, Αλέξης Ντανατσίδης, βρέθηκε καλεσμένος του Ζανέττου Λουκά και μίλησε για το ξεκίνημα του στο άθλημα, τη ζωή του αθλητή στα 14 του, όταν έφυγε μακριά απ’ τους γονείς του για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Judo, τους Ολυμπιακούς στο Τόκυο, το παιχνίδι τακτικής του, τον μέντορα του Χρυσό Ολυμπιονίκη στο Judo, Ηλία Ηλιάδη και πως το Judo έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα του. 

Ο Αλέξης Ντανατσίδης είναι πρώην Ολυμπιονίκης αθλητής στο Judo. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ηλικία 14 ετών μετά την ένταξή του στην Εθνική Ελλάδος και λίγο αργότερα κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων.

Το 2013 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21. Το 2014 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Judo. Κέρδισε επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018. Τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια και ένα ασημένιο σε διάφορα Grand Prix της IJF και επίσης έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια στο Asian και Oceanian Opens το 2018 και το 2019 αντίστοιχα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Σήμερα είναι προπονητής στην Εθνική Ελλάδος Judo.