Με την διαδικασία εξέτασης βαθμών DAN η οποία διήρκεσε δώδεκα συνεχόμενες ώρες (ξεκινώντας το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουλίου), ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των τεχνικών σεμιναρίων του νέου κλάδου Koryu BUJUTSU της Ελληνικής Φιλαθλ. Ερασ. Ομοσπονδίας JUJITSU (ΕΦΕΟΖΖ) και αφορούσε στην παροχή ειδικής εκπαίδευσης στα δύο κεντρικά παραδοσιακά συστήματα του κλάδου JUJUTSU Yanagi-Ryu (&) AIKIJUJUTSU Daito-Ryu.
Η ανακοίνωση των νέων yudansha έγινε την επόμενη ημέρα στις εγκαταστάσεις του Geobukan Dojo στην Βάρη Αττικής με την παρουσία του Δημάρχου Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη της ΕΦΕΟΖΖ καθηγητή ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης κου. Γιώργου Ζαγγελίδη, λοιπών προσκεκλημένων Δασκάλων, συγγενών και φίλων.
Η εξεταστική διαδικασία καθώς επίσης και η τελετή ανακοίνωσης των βαθμών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την εθιμοτυπία των σχολών του παραδοσιακού Ιαπωνικού BUDO με τον συντονισμό της Ελληνικής Διεύθυνσης της Ανώτατης Αρχής Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας (Dai Nippon Butoku Kai) και την έγκριση του Αρχηγείου της (Honbu dojo/ Kyoto).
Την γενική ευθύνη για την εκπαίδευση και την εξέταση είχαν οι κ.κ. Γιώργος Ζαντιώτης (επικεφαλής JUJUTSU της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai) και Κώστας Καρυπίδης (επικεφαλής AIKIJUJUTSU της Ελληνικής Διεύθυνσης Dai Nippon Butoku Kai).
Επίσης, παρευρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης ο επικεφαλής της Dai Nippon Butoku Kai στην Μεγ. Βρετανία Mr. Roger Payne (Hanshi) 8ο dan JUDO, 7ο dan AIKIDO & 7ο dan IAIDO.
Οι νέοι κάτοχοι βαθμών DAN ξεκινούν από την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024 μία νέα πορεία στον χώρο του παραδοσιακού BUDO παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες τους ως εκπαιδευτές/δάσκαλοι στο αγωνιστικό μέρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και των λοιπών αγωνιστικών φορέων στους οποίους ανήκουν, έχοντας ως επόμενο μεγάλο στόχο την συγκρότηση Ελληνικής αποστολής για την συμμετοχή στο επόμενο World Butoku Sai (την «Ολυμπιάδα» των παραδοσιακών Ιαπωνικών budo) που θα γίνει στην έδρα της οργάνωσης στο Κιότο.
Ο 2ος κύκλος των νέων τεχνικών σεμιναρίων θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο 2023 και θα απευθύνεται σε αθλητές/τριες ηλικίας άνω των 15ετών, ενήλικες (όλων των συστημάτων μαχητικών αθλημάτων, πολεμικών τεχνών), δασκάλους και εκπαιδευτές.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την ανάρτηση του προγραμματισμού δραστηριοτήτων του Β’ εξαμήνου 2023.
Για πληροφορίες/ ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Κλάδο στα παρακάτω τηλέφωνα και email:
(για θέματα JUJUTSU)
694-442 7050
(για θέματα AIKIJUJUTSU)
697-301 3303