13/07/2024

3ο τεχνικό σεμινάριο «Koryu BUJUTSU» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ju Jitsu

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και ενεργούς αθλητές όλων των κατηγοριών και ηλικιών.

Το διήμερο 18-19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του GEOBUKAN DOJO στην Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε το 3ο επίσημο τεχνικό σεμινάριο του νέου κλάδου άθλησης «Koryu BUJUTSU» της Ελληνικής Ομοσπονδίας JUJITSU (ΕΦΕΟΖΖ).

Το σεμινάριο εντάσσεται σε μία σειρά τακτικών διοργανώσεων οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο 2022 και απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου (εκπαιδευτές, δασκάλους, προπονητές, βοηθούς) αλλά και ενεργούς αθλητές όλων των κατηγοριών και ηλικιών.

Διδάχθηκαν αντικείμενα από την προβλεπόμενη ύλη των δύο κεντρικών συστημάτων του Κλάδου (Mūso Shingetsu Yanagi-Ryu JUJUTSU και Daitō-Ryu AIKI-JUJUTSU) με σκοπό όλοι οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για την τελική δοκιμασία η οποία θα διεξαχθεί στις 7-8 Ιουλίου.

Παράλληλα όμως με αυτά, οι μικρότεροι αθλητές διδάχθηκαν αντικείμενα από το «αγωνιστικό nunchaku» που περιλάμβαναν ερμηνεία κανονισμών αγώνων καθώς και χειρισμό ενόψει του πρώτου επίσημου πανελληνίου πρωταθλήματος το οποίο θα λάβει χώρα στις 20-21 Μαΐου στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εγχρώμων ζωνών της ΕΦΕΟΖΖ.

Εισηγητές όπως και στο προηγούμενο, ήταν οι Ζαντιώτης Γεώργιος (Renshi/ 6 dan/ επικεφαλής κλάδου Jujutsu της Ελλην. Δνσης Dai Nippon Butoku Kai) και Καρυπίδης Κων/νος (Renshi/ 6 dan/ επικεφαλής κλάδου Aiki-Jujutsu της Ελλην. Δνσης Dai Nippon Butoku Kai).

Στην διάρκεια του σεμιναρίου επίσης επιδόθηκαν σε όλους οι κάρτες αρχικής εγγραφής μέλους στην Ανωτ. Αρχή Πολεμικών Τεχνών Ιαπωνίας (Dai Nippon Butoku Kai) η οποία και πιστοποιεί την είσοδο τους σε μία από τις πιο ιστορικές Οργανώσεις των Ιαπωνικών BUDO.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας:

(θέματα Jujitsu/ Ζαντιώτης) τηλ. 694-442 7050 (email) geobukan@gmail.com

(θέματα Aikijujutsu/ Καρυπίδης) τηλ. 697-301 3303 (email) hekoba@gmail.com

Δελτίο Τύπου Koryu BUJUTSU (Κλάδος Άθλησης)