29/04/2024

Σεμινάριο σε Τhai, πυγμαχία και Jiu Jitsu στις 21 Φεβρουαρίου

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Πυγμαχίας – Αγωνιστικού Επαγγελματικού Muay Thai και Brazilian Jiu Jitsu την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Την Κυριακή 21-2-2016 θα πραγματοποιηθεί 6ωρο σεμινάριο:

• 2 ώρες πυγμαχία με τον επί 20ετίας Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Λευτέρη Λειβάδη και τον Ολυμπιονίκη της Πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο
• 2 ώρες επαγγελματικού Muay Thai με τον Khru Γκίτσα Θεόδωρο και
• 2 ώρες Brazilian Jiu Jitsu – NO GI με τον εκπαιδευτή του Judo και BJJ Μιχάλη Κωνσταντινίδη.

όλοι οι παραπάνω θα μοιραστούν την γνώση και την εμπειρία τους με τους λάτρεις των αθλημάτων της πυγμαχίας, του Muaythai και του Brazilian Jiu Jitsu.

Θα παρουσιαστεί και θα εξηγηθεί η μεθοδολογία και προπονητική της επιτυχίας και της επίτευξης των στόχων, ο τρόπος εκγύμνασης ξεχωριστά σε κάθε άθλημα καθώς και η διαχείριση της διαφορετικής ψυχολογίας σε κάθε άθλημα σύμφωνα με τους κανόνες που τα διέπουν.

Στο τέλος αυτής της ενότητας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις σε σχέση με τα αντικείμενα που θα έχουν επεξηγηθεί.

Θα διδαχθούν βασικές τεχνικές του κάθε αθλήματος και συμμετέχοντες με τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα έχουν τη δυνατότητα να τις βιώσουν μαζί τους στην πράξη.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στον Ταύρο, οδός Ξάνθου 9 και Λευκάδος, στον 3ο όροφο από ώρα 12:00 έως και 18:00. Ώρα προσέλευσης 11:00.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 επικοινωνώντας με τον Khru Yai Γκίτσα Θεόδωρο εκπρόσωπο της International Muay Boran Academy στην Ελλάδα στα Τηλ.: 6909151560 – 6945455668, ή στο e-mail: khrugkitsas@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΒΑΔΗΣ

To σεμινάριο έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Λευτέρη Λειβάδη, τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας που έχτισε τους μεγαλύτερους πυγμάχους που ανέδειξε μεταπολεμικά η Ελλάδα. Πραγματοποίησε μια πορεία 20 ετών και γνώρισε επιτυχίες που θα ζήλευαν πολλοί προπονητές.

Οι αθλητές του τον σέβονται και τον αγαπούν όλοι μέχρι και σήμερα, γιατί εκτός από «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών τους, ήταν και είναι πατρική φιγούρα για αυτούς. Δίπλα τους πάντα και στα μεγάλα και στα δύσκολα και μέσα κι έξω από τα ρινγκ.
Ως πυγμάχος υπήρξε πρωταθλητής και 1ος Βαλκανιονίκης.
Υπήρξε 20 χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας πυγμαχίας.

Υπήρξε περίπου μια δεκαετία προπονητής στον Ολυμπιακό.
Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διδάσκει 30 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι πρόεδρος στο ΣΕΠΠ- Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας

Είναι προπονητής στο σύλλογο πυγμαχίας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος, δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως Ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, αφού πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λος Άντζελες το 1984, της Βαρκελώνης το 1992 και του Σύδνεϋ το 2000 (τιμητική πρόσκληση ως εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο.) κέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, χρυσό ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και τρία χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες , διακρίσεις που, δυστυχώς για την ελληνική πυγμαχία, δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να προσεγγίσει κάποιος από τους μεταγενέστερους αθλητές.

Επίσης σε 23 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις κέρδισε 12 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Είναι από τους λίγους πυγμάχους στον κόσμο που αναδειχθεί επί 14 συναπτά έτη πρωταθλητής στη χώρα του. Έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο Κick-Βoxing.

Βρέθηκε αντίπαλος με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Γιανγκ, ο Μαύροβιτς , ο Σαβόν και δεν έχει δεχθεί ούτε μια φορά στην καριέρα του χτύπημα νοκ-άουτ.

Γι’ αυτήν την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα πετυχημένη καριέρα του, που συνδύασε κορυφαίες νίκες και ήθος ,το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας πυγμαχίας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού. Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλες αυτές τις διακρίσεις, τις πέτυχε στα δύσκολα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, που τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά από τα σημερινά, τότε που η συμμετοχή και μόνο σε ολυμπιάδα, θεωρείτο κορυφαίο γεγονός για τη χώρα μας.

Καθοριστικό γεγονός στην καριέρα του θεωρεί τη γνωριμία του με τον, επί σειρά ετών προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών, Λευτέρη Λειβάδη, αφού από τη συνεργασία τους και μετά, η καριέρα του απογειώθηκε.

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών), είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος στο Ε.Α.Κ.Ν., έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών, προπονητής της ομάδας των ανδρών του συλλόγου του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Έχει προσφέρει επίσης αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό γραφείο του δήμου Περιστερίου, όταν ανακηρύχθηκε Ολυμπιακή Πόλη Πυγμαχίας για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και είναι ιδρυτής του Αριστοτέλειου Γ.Σ.Π Πυγμαχίας.

ΓΚΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ο Khru Γκίτσας Θεόδωρος εδώ και χρόνια διδάσκει με σεβασμό και αγάπη την πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης, η οποία δημιουργήθηκε για να επιβιώσει για εκατοντάδες χρόνια και έχει δοκιμαστεί από την μακρόχρονη ιστορία πραγματικών μαχών και πολέμων. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν το βάθος των γνώσεων που έχει στην τέχνη του Muay Thai, ο οποίος είναι σεβαστός σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 13/01/1967. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό στην Γερμανία σε ηλικία 9 ετών ως αθλητής της ενόργανης (κρίκους, ίππο) και το 1983 στα Τρίκαλα με Ελληνορωμαϊκή Πάλη με προπονητή τον κ. Μισιακάρη, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Λαρισαϊκό Πρωτάθλημα στους έφηβους.

Το 1984 δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει την είσοδό του στην Σχολή Μον. Υπαξιωματικών. Το 1985 μεταφέρεται στο 2ο έτος της σχολής στην Αθήνα και ασχολείται με το Wado Ryu Karate με προπονητή τον κ. Σφέτα όπου την επόμενη χρονιά κερδίζει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στις έγχρωμες ζώνες.

Ξεκινάει παράλληλα το 1986 και πυγμαχία στον νεοϊδρυθέντα τότε σύλλογο πυγμαχίας «Πολυδεύκη» στο Περιστέρι, με προπονητή τον κ. Ηλία Παπαγιάννη. Αγωνίζεται πλέον στο άθλημα της πυγμαχίας και με την ομάδα του Στρατού Ξηράς κατακτά δύο φορές την πρώτη θέση στα -71 και -75 κιλά.

Ενδιάμεσα ασχολείται και με άλλα αθλήματα και πολεμικές τέχνες με κορυφαίους δασκάλους του χώρου όπως ο Γιώργος Μάλλιος( Tang Soo Do- Kick Boxing), Νικος Παυλίδης (Shaolin Kempo Kung Fu), Παπαδέλλης Στράτος ( I.T.F. Taekwondo), Πραγαλό Αθανάσιο (WTF Taekwondo), Γιώργος Στεφανόπουλος (Πυγμαχία) κ.α.

Το 1990 ξεκινά το Shidokan Kick Boxing και το Muay Thai στην Αμφιάλη με δάσκαλο τον κ. Μιχάλη Δρόσο.

Το 1991 ξεκινά και το Oyama Karate με δάσκαλο τον κ. Παναγοηλιόπουλο Νικόλαο.

Το 1992 μεταβαίνει στην Ταϊλάνδη μαζί με τον δάσκαλό του και προπονείται στο Muay Thai στο φημισμένο Sor Thanigul Muay Thai Camp, όπου και αγωνίζονται.

Το Muay Thai πλέον τον συναρπάζει, γίνεται τρόπος ζωής και από τότε εμβαθύνει στον τρόπο προπόνησης, στην λεπτομέρεια και στην ανάλυση. Ταξιδεύει μία με δύο φορές τον χρόνο στην Ταϊλάνδη αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις στο αγωνιστικό και παραδοσιακό Muay έχοντας μαθητεύσει μέσα στα καλύτερα αγωνιστικά Camp της Ταϊλάνδης και δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους όπως ο Kru Preang του Μuay Chaiya, Grandmaster Chaisawat Tienviboon, τα αδέρφια Mesamarn του Buddhai Sawan, Kru Tony Moore, Bramajarn Marco de Cesaris, Arjarn Sangtiennoi Sor. Rungroj, Master Sawang Vithayapitaks κ.α. καταλήγοντας στο Muban Chombueng Rajabhat University στην Ταϊλάνδη ( Κρατικό Πανεπιστήμιο για το Muay Boran και Muay Thai ), όπου και ακόμη σήμερα σπουδάζει και διδάσκεται από τους καλύτερους δασκάλους του Muay σε όλο τον κόσμο με εξειδίκευση σε όλα τα στυλ του Muay Boran (Korat, Chaiya, κλπ.). Η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ…

Το 2007 αναλαμβάνει επίσημα πλέον την εκπροσώπηση της International Muay Boran Academy(I.M.B.A) από τον Arjarn Marco de Cesaris για την Ελλάδα.

Επίσης ως Μόνιμος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διατέλεσε Αρχηγός και προπονητής της ομάδας πυγμαχίας του Ελληνικού Στρατού Ξηράς μαζί με τον Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο πάνω από μια 15ετία καθώς και επίσημος εκπαιδευτής στην Τακτική Πολεμική Αυτοάμυνα, στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς για Μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς.

Με πάνω από 20 χρόνια εξάσκησης στο Muay Thai, αποτελεί σήμερα τον πρεσβευτή της International Muay Boran Academy (I.M.B.A) στην Ελλάδα.

Ο Khru επίσης εκπροσωπεί νόμιμα τις παρακάτω αρχές:

• Τα S1 World Muay Thai Championships, OneSongchai Promotions και OneSongchai’s Institute of Muay Thai στην Ελλάδα με προπονητικά Camp στην Ταϊλάνδη
• Την International Muay Boran Academy(IMBA) στην Ελλάδα
• Το House of Siamyoot Nawarut Muay Boran για την Ευρώπη και την Ελλάδα, με ιδρυτή έναν από τους 5 μεγαλύτερους δασκάλους εν ζωή στην Ταϊλάνδητον Ass. Prof. Grandmaster Chaisawat Tienviboon.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1978, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες από το στυλ του Kung Fu από το 1987 εώς το 1995. Το 1999 αφο΄θ εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε την προπόνηση στο Judo στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο με προπονητή τον Θανάση Καπαρό.

Παράλληκα το 2001 εως και το 2004 προπονήθηκε και στην τέχνη του AIKIDO.

To 2004 αποκτά τον βαθμό της Μαύρης ζώνης στο Judo και το 2005 αναγνωρίστηκε ως προπονητής Judo από την ΓΓΑ μετά από σχολή προπονητών.

Από το σεπτέμβριο του 2005 προπονείται στη τέχνη του Brazilian Jiu Jitsu στην Gracie Barra Greece και κατέχει από το 2015 τον βαθμό της Μαύρης ζώνης.

Επίσης διδάσκει το παιδικό τμήμα Judo στην Gracie Barra Greece από το 2006.