04/05/2024

Παυλάκης, ΑΕΚ και… BJJ

Ο πρωταθλητής BJJ μίλησε στο Aek24hours και στον Κίμωνα Οζζ για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του,  ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους που τον στηρίζουν στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό. Αναλυτικά η συνέντευξη στο «κιτρινόμαυρο» σάιτ:

1. Ηλία μίλα μας για τα πρώτα σου βήματα σ” ένα τόσο δύσκολο άθλημα όπως το BJJ.
«Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την τιμή που κάνετε να με φιλοξενήσετε στο σάιτ σας. Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση ασχολούμαι με τον αθλητισμό και κυρίως με τον πρωταθλήτισμο από την ηλικία των 14 ετών. Έκανα Ελληνορωμαϊκή πάλη στον Πανελλήνιο Γ.Σ, με τότε προπονητή τον Θοδωρή Ζαφειρόπουλο. Στην ηλικία των 16 ετών όντας Πανελληνιονίκης και πρωταθλητής στην κατηγορία μου, γίνομαι μέλος της Εθνικής ομάδας. Μέχρι την ηλικία των 23 είχα πολλές διακρίσεις σε εγχώριες διοργανώσεις. Το 2011 σε συννενόηση με τους καλούς μου φίλους, Λευτέρη Χαχαμίδη και Δημήτρη Κώτση, δεν ήθελα να αφήσω την πάλη και με παρέπεμψαν στην Gracies Barra Greece που είναι σταθερά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, αφού όλοι όσοι  ανήκουμε στο ενεργητικό της, έχουμε διεθνείς διακρίσεις. Έτσι τον Οκτώβριο του 2011 ξεκινάω την ενασχόληση μου με το BJJ. Σε τρεις μήνες πέρνω μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισαβόνας όπου κατακτώ την πρώτη θέση στα -100.
2. Ηλία γνωρίζουμε ότι είσαι ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚάρας. Από που προέκυψαν τα κιτρινόμαυρα συναισθήματα σου;
» Θυμαμαι σαν χθες το πρώτο μου παιχνίδι που είδα με τον πατέρα μου στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην ηλικία των έξι ετών. Ήταν το ΑΕΚ- Απόλλων. Έκτοτε σε κάθε ευκαιρία πηγαίνω γήπεδο, αλλά κι αν δεν μπορέσω λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, παρακολουθώ από το ίντερνετ».
 3. Ασχολείσαι με ένα πολύ σκληρό άθλημα όπως το Brazilian Ju Jitsu. Μίλησε μας λίγο τι ακριβώς είναι κι αν θα πρότεινες στον κόσμο της ΑΕΚ να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο;
» Είμαι μαθητής του Χρήστου Μαρκέζ και του Άρη Χατζηιακώβου. Στην σχολή Gracie Barra Greece στην Καλλιθέα. Το BJJ είναι ένα μίγμα Judo , ελευθέρας πάλης και Παγκράτιο, χωρίς όμως να έχει χτυπήματα. Οι αθλητές όταν παλεύουν ξεκινάνε από όρθια θέση και καταλήγουν στο έδαφος όπου εκεί είναι και όλη η μαγεία του BJJ αφού με μικρές απλές κινήσεις μπορείς να κλειδώσεις και να του πάρεις υποταγή. Ουσιαστικά το BJJ απευθυνόταν σε μικρόσωπους ανθρώπους που θα είχαν ως σκοπό να ακινοτοποιούν μεγαλόσωμους και ογκόδεις. Το BJJ είναι ένα άθλημα το οποίο κάθε μέρα σου δίνει μαθήματα. Για να κάνει κάποιος αυτό το άθλημα πρέπει να αποβάλει τον εγωισμό του. Πρέπει να κάνει πολλές ώρες προπόνηση για να φτάσει σε ένα σεβαστό επίπεδο. Το καλό είναι πως δεν κοιτάει… ηλικίες. Ιδανικό για όλες τις μάχες εδάφους είτε λέγεται ΜΜΑ είτε μάχη του δρόμου.
4.Πως βλέπεις την φετινή στάση της ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία κι αν θεωρείς πως του χρόνου θα δούμε κάτι διαφορετικό, διότι ο κόσμος της Ένωσης είναι απαιτητικός;
» Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη καθώς μέχρι να εγκλιματιστεί η ομάδα υπήρχε άγχος από τους παίκτες αλλά και από τους φίλους της ΑΕΚ. Είχαν απαιτήσεις και το άγχος βγήκε σε πολλά παιχνίδια. Θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς αυτή η μαύρη σελίδα της Γ” Εθνικής έκλεισε και μένει να γυρίσουμε πιο δυνατοί του χρόνου όπου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Όμως ΑΕΚ είμαστε θα περάσουμε σαν τρένο»!
Τι θεωρείς πως χρειάζεται για να κάνει κανείς πρωταθλητισμό κι αν η ΑΕΚ έχει τα εχέγγυα;
«Σε προσωπικό επίπεδο για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να στερηθείς αρκετά. Εξόδους, βόλτες ακόμα και να πιεις ένα καφέ, αφού σε περίοδο προετοιμασίας πρέπει ο οργανισμός να ξεκουράζεται για να αποφευχθούν και οι τραυματισμοί. Πρέπει να είσαι στρατιώτης. Όσον αφορά την ΑΕΚάρα έχει όλα τα φώντα να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, φτιάχνοντας μία πολύ δυνατή ομάδα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του».
Αν έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιον ο οποίος είναι Ολυμπιακός το δέρνεις περισσότερο(γέλιο);
«Καταρχήν οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Αυτή είναι μία βασική αρχή του BJJ. Τους σεβόμαστε δεν τους φοβόμαστε. Τωρά βέβαια με την έννοια που το λέτε(γέλιο) θα έδινα το 11ο% των δυνατοτήτων μου για να πάρω την υποταγή του γαύρου».
Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚάρας που περνάει δύσκολα:
«Εύχομαι στον κόσμο μας να κάνει λίγο κουράγιο γιατί ερχόμαστε κι αυτό που φτιάχνεται είναι μαγικό. Ομάδα- γήπεδο- κόσμος, όλα μαζί θα φέρουν πολλές ένδοξες μέρες και πολλά πρωταθλήματα. Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία, ήταν τιμή μου».