09/05/2024

Δημήτρης Μαργαριτόπουλος: «Στην Brotherhood – Grappling Project χτίζουμε χαρακτήρα και συνέπεια σε ομαδικές διακρίσεις»

O Mαργαριτόπουλος ανήκει στην νέα γενιά προπονητών και η καλή δουλειά που κάνει φαίνεται από τις διακρίσεις των αθλητών του

Φοβερή εκκίνηση έκανε η ομάδα του Δημήτρη Μαργαριτόπουλου καθώς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διέπρεψε στο Grappling Industries, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη. 

Ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας  μίλησε αποκλειστικά στο Fightsports.gr για τις προσπάθειες της ομάδας του αποδίδουν καρπούς.

«Η νέα σεζόν ξεκίνησε πολύ όμορφα για την ομάδα μας. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μιλανο την πρώτη θέση στην ομαδική κατάταξη στην διοργάνωση Grappling Industries δίνοντας 79 αγώνες με μόλις επτά αθλητές .

Το τονίζω γιατί είναι σημαντικό ότι η επιτυχία αυτή βασίστηκε στην ποιότητα και τις επιλογές τον αθλητών πραγμα το οποίο με κάνει ιδιαίτερα περήφανο για την δουλειά μας και χαρούμενο για την διάθεση και το πείσμα τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς παίξανε πάνω από 10 παιχνίδια τελειώνοντας τα περισσοτερα από αυτά με υποταγες ( κάποιοι από αυτούς έπαιξαν 12 & 14 ματς). Δεν ξέρω άλλη Ελληνική ομάδα να έχει πάρει πρώτη θέση σε μια διοργάνωση του Grappling Industries μόνο με επτά αθλητές στην κατηγορία adults .

Συνολικά δώσαμε 79 ματς και κερδίσαμε τα 52 κατακτώντας 9 χρυςα μετάλλια – 3 ασημένια και – 3 χάλκινα . Το καλύτερο ειναι οτι η ομάδα σιγά σιγά χτίζει χαρακτήρα και συνέπεια σε ομαδικές διακρίσεις πράγμα πολύ σημαντικό για εμένα ως προπονητή, ακόμα και σε τουρνουά που δεν έχουμε ως σχολή θέσει σαν στόχο .

Οπως και έγινε τώρα στο Μιλανο , ήταν ένα τουρνουά που βάλαμε στο πρόγραμμα μας για τα παιδιά που τελικά για οικονομικούς λόγους δεν θα ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ταξιδεψα μαζί τους ώστε να δω σε εφαρμογη τα σχέδια που κάναμε όλο αυτό τον καιρό.

Σημαντικό για εμένα να τονίσω πως το level του Eλληνικού ζιου ζίτσου ανεβαίνει συνεχώς , ακόμα μια ομαδα ήταν μαζί μας στο βάθρο στην Ιταλία, η Gracie Barra Greece όπου κατεκτηςε την τρίτη θέση.

Χαίρομαι γιατί έχω ταξιδέψει αρκετα και δεν ήταν συχνό ένα τέτοιο φαινομενο. Πολλά συγχαρητήρια και στους αθλητές τους και στους προπονητές . Σε αλλά νέα έχουμε αυτή την εβδομάδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα nogi της IBJJF στην Ρώμη όπως κάθε χρόνο .’

Ανήκει στους στόχους μας βέβαια η αποστολή μας δεν είναι όπως θα έπρεπε καθώς πολλοί μας αθλητές τελικά δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν .Θέλει και λίγο τύχη αλλά δεν πειράζει θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να ετοιμαστούμε για τον επόμενο στόχο που θα είναι τό Πανελλήνιο Νογκι τον Νοέμβριο – 11 & 12 του μήνα στο Δαΐς.

Εκεί για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι το λεβελ όλων των ομάδων θα είναι σε πολύ ανεβασμένα επιπεδα και ανυπομονώ να δω τι θα κάνουμε».

Ο Μαργαριτόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που οι φανς θέλουν να δουν ξανά στο κλουβί. Ο ίδιος χωρίς να αποκλείει την επιστροφή του τονίζει πως είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή.

«Μια ακόμα φορά που από το 2016 με ρωτάτε αυτο το πράγμα και πάντα με κάνει να χαμογελάω ,γιατί λογικά αρέσει σε διοργανωτές και κόσμο το πως αγωνίζομαι.

Στις ΜΜΑ θα είναι παρά πολύ δύσκολο να επιστρέψω , δεν ξέρω κατά ποσό θα έχω την ίδια συνέπεια πλέον αγωνιστηκα και επιτυχία με τις προηγούμενες σεζόν καθώς συγκεκριμένα έχω να ξεπεράσω ενα μεγαλο τραυματισμο μπροστά μου , είμαι 33 και δεν γνωρίζω πως θα πάει αυτό.

Προσοχή για να προλάβω όσους θα σκεφτούν ότι το γράφω για αυτό δρν εννοω ότι δεν θα παλεύω , εννοω ότι πρέπει πρώτα να φτιάξω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο σώμα μου ώστε να τα καταφέρω πάλι.. Αλλά όντως θα χρειαστώ πολύ σωστούς χειρισμούς και αποφάσεις .

Προπονητικά απο την άλλη έχω μια ομάδα 3 αθλητών στο ΜΜΑ που πιστεύω ότι θα παίξουν μεγάλα και δυνατά ματς φέτος ( πολύ σύντομα ) ο καθένας στο επίπεδο του καθώς όπως κάνουμε πάντα θα διεκδικήσουμε τα ματς που είναι αντίστοιχα στο επίπεδο τους με αντιπάλους ικανούς και με αναλογους στόχους».

Τέλος ο  Μαργαριτόπουλος τονίζει τα  δυνατά σημεία της Brotherhood – Grappling Project  για να την προτιμήσουν οι ασκούμενοι.

«Θα σας πω τους λόγους που συνέχεια ακούω από παιδιά που έρχονται και μένουν στην ομάδα ή από παιδιά που σταμάτησαν το άθλημα προχωρώντας διαφορετικά στην ζωή και ευτυχώς παραμένουν ενεργοί στην κοινότητα που εμείς λέμε Brotherhood – Grappling Project  .

Η ομαδική δουλειά , το κλίμα αφοσίωσης από τα μέλη μας ως προς την ομάδα και φυσικά η συνεχής εξέλιξη σε γνώσεις του προπονητικού μας team και εξέλιξη σε εξοπλισμό και στον χώρο μας είναι οι βασικότεροι λόγοι.

Προσπαθώ να κάνω την ομάδα μου να καταλάβει ότι όταν ένας αθλητής της πετυχαίνει κάτι μεγάλο (ευρωπαϊκές διακρίσεις – παγκόσμιες μεγάλες νίκες ή διοργανώσεις επαγγελματικά παιχνίδια και όλα αυτά ) οφείλεται στην δουλειά όλων.

Προσπαθώ να κάνω τα παιδιά να καταλάβουν ότι η επιτυχία και λάμψη ενός δεν επισκιάζει τους άλλους στα μάτια μου αλλά ίσα ίσα με κάνει να είμαι περήφανος για όσους οδήγησαν τον αθλητή σε εκείνη την επιτυχία .

Αυτός είναι ενας καλός λόγος λοιπόν, να κοιτάς τους συναθλητές σου και να θες να καταφέρουν κάθε όνειρο τους , και να μπαίνεις κάθε μέρα στο ταταμι προσπαθώντας να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου , για εσένα και τους παρτενερ σου .

Στο σπίτι μου αυτό μου το έμαθαν σαν αφοσίωση, αν και ο μπαμπάς μου ήταν οικονομολόγος νομιζω καλά τα εξηγούσε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στο επερχομενο πανελλήνιο , στη διοργάνωση και στο σώμα της διαιτησίας.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα ταξιδέψουν στην Ρώμη για τα Euros. Ας ελπίσουμε το Ελληνικό ζιου οζίτσου να μην έχει φτάσει ούτε στα μισά των επιτυχιών του».