29/04/2024

Αλλαγές στους κανόνες του Metamoris (ΒΙΝΤΕΟ)

O διοργανωτής του BJj event Metamoris, Ralek Gracie, εξηγεί τη φιλοσοφία και τις αλλαγές στους κανόνες που θα ισχύουν από εδώ και μπρος, μετά και την ντροπιαστική μάχη του Brendan Schaub με τον Abreu στο 2ο event πριν από λίγο καιρό.

Από ότι φαίνεται το νέο σετ κανονισμών θα θυμίζει λίγο PRIDE αφού θα απαγορεύεται κάθε λαβή ή θέση ή τακτική που σκοπό έχει να καθυστερήσει την εξέλιξη του αγώνα και γενικά δεν έχει κάποια εξέλιξη. Αν συμβαίνει αυτό ο αθλητής θα δέχεται μία παρατήρηση, τη δεύτερη φορά θα δέχεται μία κίτρινη κάρτα που μπορεί να κοστίσει ακόμη και ποσοστό από την αμοιβή του.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν κριτές αφού ο Ralek Gracie θεωρεί ότι με την ύπαρξή τους οι αθλητές έχουν συνέχεια στο μυαλό τους να μην ρισκάρουν και χάσουν τον παραμικρό πόντο.

Τέλος, ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο για τον αγώνα του Schaub λέγοντας ότι εκείνος ήταν που ζήτησε τον συγκεκριμένο αγώνα με πολύ ενθουσιασμό και η διοργάνωση δεν περίμενε με τίποτα να γίνει τόσο βαρετό ματς.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα δουλεύει όλο το σύστημα χωρίς κριτές και με τους νέους κανόνες στο Metamoris 3 όπου main event θα είναι η μεγάλη ρεβάνς μεταξύ Eddie Bravo και Royron Gracie.