Ο σπουδαίος Βρετανός πυγμάχος Amir Khan μίλησε σε συνέντευξή του στην Betsson για τις πιθανότητες του Tyson Fury να επιστρέψει και να διεκδικήσει ξανά έναν παγκόσμιο τίτλο, αλλά και για την κατάσταση άλλων κορυφαίων μαχητών στη βαριά κατηγορία.
Με ειλικρίνεια και εμπειρία, ο Khan αναλύει τις επιλογές των πυγμάχων, την προσωπική τους ψυχολογία και τη σημασία του σεβασμού μέσα και έξω από το ρινγκ.
«Είναι δύσκολο να απαντήσω με σιγουριά, γιατί όλα εξαρτώνται από το ποιοι είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές εκείνη τη στιγμή», ανέφερε ο Khan. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Oleksandr Usyk, ο οποίος έχει καθαρίσει την κατηγορία και κανείς δεν φαίνεται ικανός να του δημιουργήσει πραγματικά προβλήματα. Όμως απέναντι σε άλλους αντιπάλους, και ειδικά αν οι τίτλοι μείνουν κενές, ο Tyson Fury έχει σίγουρα πιθανότητες».

Σύμφωνα με τον Khan, ένας τεράστιος αγώνας θα ήταν ο Fury απέναντι στον Anthony Joshua μετά την επιστροφή του κόντρα στον Arslanbek Makmudov.
«Ο αντίπαλός του είναι δυνατός, ψηλός και πιέζει συνεχώς. Όμως είναι αρκετά ρομποτικός και δέχεται εύκολα χτυπήματα, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ του Tyson. Αν ο Usyk αφήσει τους τίτλους του, τότε ο αγώνας Fury vs Joshua για έναν παγκόσμιο τίτλο θα ήταν το επόμενο μεγάλο βήμα».
Ο Khan δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική κατάσταση του Joshua:
«Ξέρω ότι έχει περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο χάνοντας στενούς του φίλους. Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται στο μυαλό του και αν θα επιστρέψει πλήρως. Μερικές φορές, το μόνο πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει είναι η πυγμαχία. Το ρινγκ είναι το μέρος που μπορεί να τον κάνει να νιώσει ξανά καλά και ισορροπημένος».
Όσο για τον Fury, ο Khan τόνισε με έμφαση: «Έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του. Είναι μεγάλο όνομα, έχει επιλογές και μπορεί να επιλέξει πότε και με ποιον θα αγωνιστεί. Όταν θελήσει να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο, θα είναι εύκολο να το πετύχει, γιατί στη heavyweight κατηγορία παραμένει ένα από τα κορυφαία ονόματα και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».
Ο Amir Khan αναφέρθηκε επίσης στον Conor Benn, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της θέσης του μετά τη νίκη του απέναντι στον Chris Eubank Jr. «Έβαλε τέλος στη μακροχρόνια οικογενειακή κόντρα μεταξύ των δύο οικογενειών. Τώρα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος ποιον θέλει να αντιμετωπίσει. Στο τέλος της ημέρας, ο Conor πρέπει να επιλέξει τον αγώνα που θα του αποφέρει τα περισσότερα χρήματα, γιατί είμαστε prize fighters».

Τέλος, ο Khan σχολίασε και τη σχέση Simon Jordan – Deontay Wilder, υπενθυμίζοντας τη σημασία του σεβασμού:
«Ο Simon λέει αυτό που πιστεύει, αλλά πολλές φορές το κάνει με τρόπο που μειώνει τον άλλον. Ο Deontay Wilder ήταν ένας από τους κορυφαίους heavyweight της τελευταίας δεκαετίας και αυτό πρέπει να το σέβεσαι. Ο κόσμος νομίζει ότι επειδή δείχνουμε σκληροί μέσα στο ρινγκ, είμαστε έτσι και εκτός. Δεν ισχύει αυτό. Σεβασμός στον Deontay. Όλοι οι μαχητές πρέπει να ξέρουν πότε να “ανοίγουν” και πότε να “κλείνουν τον διακόπτη”».

