03/05/2024

Όταν ο Lomachenko «διέλυσε» τον Martinez για τον παγκόσμιο τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

johnys-personal-trainingΜε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (2008 και 2012) ο Vasyl Lomachenko μεταπήδησε στην επαγγελματική πυγμαχία με τόση φόρα όσο κανένας άλλος πριν από αυτόν. Μετά την πρώτη του νίκη το 2013 με ΤΚΟ ενάντια στον Jose Ramirez, την επόμενη κι όλας χρονιάς ο Ουκρανός προσπάθησε να γράψει ιστορία παίζοντας για την κενή ζώνη της WBO κόντρα στον Oscar Salido έναν πυγμάχο με πάνω από 50 αγώνες στο ενεργητικό του. Αν ο Lomachenko κέρδισε αυτή τη μάχη θα έσπαγε το ρεκόρ του Saensak Muangsurin που κέρδισε την παγκόσμια ζώνη της WBC στην τρίτη μάχη του το ’75!
Τελικά ο Ουκρανός θα παρουσιαζόταν ιδιαίτερα διστακτικός και άρχισε να επιτίθεται στους τελευταίους γύρους, χάνοντας τελικά τον αγώνα με Split decision.
Αν και υπήρχε πολύ κριτική στον Salido ότι έπαιξε βρώμικα και ότι ζυγίστηκε επίτηδες υπέρβαρος για να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο του, ο Lomachenko δέχθηκε την ήττα του και δήλωσε ότι θα μάθει μέσα από αυτή. Στην αμέσως επόμενη μάχη πήρε τελικά την ζώνη κόντρα στον Gary Russell Jr.
Δύο χρόνια μετά, στην 7η μάχη της καριέρας του, θα αντιμετωπίσει τον Roman Martinez, ο οποίος προερχόταν από μια ισοπαλία και μια νίκη επί του Salido, για ζώνη της WBO και με αυτό το εκπληκτικό ΚΟ θα κατακτήσει την δεύτερη του παγκόσμια ζώνη.