19/05/2024

Το Creed 2 έριξε «νοκ άουτ» το Rocky 4

Η ταινία του 1985 σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες της σειράς Rocky ωστόσο η χθεσινή πρεμιέρα του Creed 2 σάρωσε!


Αυτή την φορά ο Adonis Creed θα βρει απέναντι του τον γιο του Ivan Drago και με κίνητρο την εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα επιδιώξει να πάρει το αίμα του πίσω.

Η δεύτερη ταινία του Creed είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Επιστρέφει 33 χρόνια μετά με την συνάντηση του Σιλβέστερ Σταλόνε και του Dolph Lundgren. Είναι σημαντικό επίσης πως θα δείτε για τελευταία φορά τον χαρακτήρα του Rocky στην ταινία που θα συνεχιστεί και σε επόμενα part με πρωταγωνιστή τον Michael B. Jordan.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των παλαιών ταινιών του Rocky ήταν η μη ρεαλιστικές σκηνές μάχης. Κακά τα ψέματα αν δει κάποιος τον Σταλόνε από την πρώτη του ταινία και μετά δεν έπειθε πως είναι πυγμάχος. Εν αντιθέσει με τον Jordan που είναι εξαιρετικός στο πυγμαχικό κομμάτι, δείχνει άκρως αθλητικός και προσαρμόζεται στις τάσεις της εποχής.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τον φοβερό αντίπαλο του Florian Munteanu στον ρόλο του Victor Drago. Ο Ρουμάνος είναι πυγμάχος πραγματικός καθώς έχει αγώνες στην Γερμανία και θα σας πείσει στον ρόλο του «κακού». Η ταινία δίνει και πάλι κοινωνικές διαστάσεις αφού τα προβλήματα δεν λείπουν τόσο στην οικογένεια Balboa όσο και στην οικογένεια Drago.

Oι πυγμαχικές σκηνές είναι ότι καλύτερο και πιο ρεαλιστικό έχουμε δει στον κινηματογράφο για το συγκεκριμένο είδος και θα συμφωνήσετε μαζί μας μόλις την δείτε.

Όσο για το αν την προτείνουμε, ανεπιφύλακτα «ΝΑΙ» διότι πληρεί τις προϋποθέσεις του μαχητικού κοινού που σε γενικές γραμμές είναι αδικημένο, καθώς μαχητικές ταινίες βγαίνουν το πολύ δύο-τρεις τον χρόνο.