19/05/2024

Το μυθικό 89-0… χάθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Είκοσι τρία χρόνια συν μία ημέρα συμπληρώθηκαν από τότε που το μυθικό ρεκόρ του Μεξικανού Julio Cesar Chavez Sr. πέρασε στην ιστορία.


Το ημερολόγιο έγραφε 29/1/1994 και ο θρυλικός Μεξικανός πυγμάχος προερχόμενος από 89 σερί νίκες με μόνο μία ισοπαλία δύο ματς πριν, μοιραζόταν το ρινγκ με τον επίσης καταξιωμένο συνάδελφό του Frankie Randall.

Στόχος του «Καίσαρα» ήταν να φτάσει τους 100 αγώνες αήττητος και μια χαρά τα πήγαινε έως τον Randall, καθώς ήδη δεν ήξερε τι σημαίνει ήττα για 90 παιχνίδια. Τελικώς, εκείνη η βραδιά δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τον κορυφαίο Μεξικανό πυγμάχο που ήδη για μία δεκαετία τρομοκρατούσε κάθε μποξέρ που έμπαινε στο δρόμο του προς την ιστορική καταξίωση.

Ο Randall του έκανε τη ζημία και όταν εκείνος παλικαρίσια προσπάθησε να κάνει το come back η πλειοψηφία των κριτών είχε ήδη αποφασίσει να δώσει το παιχνίδι στον Randall που στις 29/1/1994 θα στεφόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής (σ.σ. WBC light-welterweight) και φυσικά θα έμενε για πάντα στην ιστορία γιατί κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο πυγμάχο της εποχής εκείνης.

Τέσσερις μήνες αργότερα…

Η μεγάλη ρεβάνς δεν άργησε να έρθει και μόλις τέσσερις μήνες μετά την πρώτη μάχη ο «Καίσαρας» κατάφερε να πάρει την εκδίκησή του. Σ’εκείνο το παιχνίδι ο Randall στον όγδοο τραυματίστηκε από κουτουλιά που του έριξε κατά λάθος ο Chavez Sr. και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Οι κριτές μέτρησαν σημεία και τη ρεβάνς, δίκαια πήρε ο Μεξικανός. Δέκα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2004 οι δύο μποξέρ συγκρούστηκαν και για τρίτη φορά με τον Julio Cesar να παίρνει ομόφωνα το παιχνίδι κάνοντας έτσι το 2-1 στις μεταξύ τους μάχες.

https://www.youtube.com/watch?v=j-BfKJAUNhg