28/04/2024

Το καταραμένο παιχνίδι του 2011 που ο Kovalev χρεώθηκε θάνατο πυγμάχου!

«Συγγνώμη, Roman συγγνώμη σε εσένα και την οικογένειά σου. Όποιον αγώνα παίξω από εδώ και πέρα τον αφιερώνω σ’ένα» αυτά ήταν τα λόγια που έγραψε στο προσωπικό του σάιτ ο Sergey Kovalev απευθυνόμενος στην συγκλονισμένη ρώσικη κοινωνία και τον κόσμο της πυγμαχίας που πενθούσε.


Τρεις ημέρες νωρίτερα ο Kovalev έπαιξε κόντρα στον Roman Simakov. Τα χτυπήματα ήταν σκληρά και ο Simakov δεν άντεξε και κατέρρευσε. Ήταν ένα θανατηφόρο ατύχημα, ένας θάνατος που χρεώθηκε ο Sergey και δεν ξεπέρασε ποτέ. Οι γιατροί με τη σειρά τους πάλεψαν σκληρά για τρεις ημέρες, αλλά ο Roman Simakov δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα στο οποίο βυθίστηκε αμέσως μόλις δέχθηκε το ΚΟ από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Το καταραμένο παιχνίδι έγινε στις 12 Μαρτίου του 2011 και συγκεκριμένα στον 7ο γύρο και έπειτα από ένα συνεχές σφυροκόπημα του Kovalev ο Roman δεν άντεξε και έπεσε. Αρχικά όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για νοκ – άουτ κατάσταση που ο πυγμάχος θα σηκωνόταν μετά από λίγο. Τελικά, ο Simakov δεν μπόρεσε να ξυπνήσει και τρεις ημέρες μετά θα συγκλόνιζε την κοινωνία με τον θάνατό του. Ο Kovalev σπάνια μιλάει για το γεγονός, αλλά τότε δεν είχε σταματήσει να ζητάει συγγνώμη, ορκιζόμενος μάλιστα πως θα αφιερώνει όλους του τους αγώνες στον «Siomka» που χάθηκε άδικα την ώρα του καθήκοντος.

https://www.youtube.com/watch?v=EX8h_kR0vgQ