06/05/2024

Την ημέρα που ο Arturo Gatti παραλίγο να σκοτώσει τον αντίπαλο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας από τους πιο επιθετικούς πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος, ο Arturo Gatti συνήθιζε να τελειώνει τα παιχνίδια του με εμφατικό τρόπο και το ίδιο έκανε τον Φεβρουάριο του 2000 ενάντια στον, επίσης πρώην πρωταθλητή, Joey Gamacho.
Ο Gamacho δέχτηκε 2 νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο και βγήκε νοκ άουτ στον 2ο με σκληρό τρόπο. Όταν ξύπνησε από το ΚΟ αρνήθηκε να τον «κουβαλήσουν» στο φορείο και παραλίγο να πεθάνει αργότερα στο νοσοκομείο από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η «μάχη» όμως αυτή δεν είχε τελειώσει γι αυτόν. Μέσα στον αγώνα ήταν εμφανής η διαφορά των κιλών υπερ του Gatti και ο Gamacho έκανε μήνυση προς την πυγμαχική ομοσπονδία για… μη σωστή καταμέτρηση του βάρους του. Η ζημιά που αποκόμισε όχι μόνο του σταμάτησε την καριέρα του σε εκείνο το σημείο αλλά του προκάλεσε εγκεφαλικά προβλήματα που ακόμη και 10 χρόνια μετά όταν η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και ο Gatti είχε πεθάνει.

Ο Gamacho είχε φτάσει σε σημείο να σκέφτεται συχνά την αυτοκτονία αφού οι πολύ ισχυρές ημικρανίες συνοδευόντουσαν από πολύ συχνή απώλεια μνήμης σε βαθμό που ανάγκαζε να κρατάει ένα σημειωματάριο μαζί του για να σημειώνει τα πράγματα που δεν ήθελε να ξεχάσει. 10 χρόνια μετά το δικαστήριο αναγνώρισε έλλειψη προσοχής από την ομοσπονδία στη ζύγιση αλλά όχι αρκετή για να αποζημιώσει τον Gamacho…

https://www.youtube.com/watch?v=ijLl3i3NGF4