01/05/2024

Τα σκάνδαλα της AIBA μπορεί να πετάξουν εκτός Ολυμπιάδας της πυγμαχία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bloodyelbow υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις της Ολυμπιακής επιτροπής για την φερεγγυότητα της AIBA(Amateur International Boxing Association ).


Έτσι έχουν «παγώσει» τις χρηματοδοτήσεις προς την AIBA και σκέφτονται  να μην συμπεριλάβουν στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες το μποξ. Η Guardian σε παλαιότερο δημοσίευμα είχε αποκαλύψει πως υπήρχαν παιχνίδια τα οποία ήταν στημένα και αποτελέσματα που άλλαζαν υπέρ αθλητών.

Μάλιστα υπήρξαν 36 υποθέσεις που  αφορούσαν την AIBA όμως ανεστάλησαν. Στην συνέχεια «έσκασε» το σκάνδαλο με τον πρόεδρο Wu Ching-kuo που καταχράστηκε χρήματα και εξουσία.

Έτσι τον αντικατέστησαν σκανδαλωδώς με τον Gafur Rakhimov που έχει ποινικό μητρώο με υποθέσεις που αφορούν εμπόριο ηρωίνης. Θεωρείται μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του Ουζμπεκιστάν.

Μετά από τον ορισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου ξεχείλισε το ποτήρι για την Ολυμπιακή επιτροπή που εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία της και δεν προτίθεται να προχωρήσει ξανά σε χρηματοδότηση της AIBA. Οι παραπάνω λόγοι κάνουν πλέον επισφαλή την θέση της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.