02/05/2024

Σωτήρης Παπαγεωργίου: «Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στην πυγμαχία της χώρας μας»

O Παπαγεωργίου συγκρίνει Αγγλία και Ελλάδα στην πυγμαχία

Με επαγγελματική εμπειρία αγώνων αλλά και από ένα νέο πόστο αυτό του TikToker o Σωτήρης Παπαγεωργίου παραχώρησε συνέντευξη στο Fightsports.gr μιλώντας για την πυγμαχία στην Ελλάδα και στην Αγγλία, ενώ συνέκρινε τις δύο χώρες.

Ο αθλητής του Κραταιού ανέφερε σχετικά:

«Tα τελευταία χρόνια βλέπω μεγάλη εξέλιξη στην Ελλάδα και πάνω στην πυγμαχία συγκεκριμένα και χαίρομαι γι’ αυτο. Οι διαφορές μας με την Αγγλία πιστεύω ότι είναι η εξής.
 
Αρχικά παρατήρησα ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τι είναι πυγμαχία εκεί πέρα και σε όλες τις ηλικίες. Μου είχε κάνει εντύπωση για παράδειγμα μία φορά στην Αγγλια, μία κυρία 65 χρονών που δεν είχε σχέση με το άθλημα με ρώτησε τι κάνω και της είπα παίζω επαγγελματικά πυγμαχία και μου απάντησε:
 
Ωραία τι κατηγορία είσαι γιατί φαίνεσαι για Super welterweight… Αυτό μου έδωσε να καταλάβω ότι αρχικά, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σε αυτήν την χώρα έχει αρκετή γνώση πάνω στο άθλημα της πυγμαχίας.
 
Δεύτερον τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία ξεκινάνε πυγμαχία με την υποστήριξη όλης της οικογένειας στο να γίνει στο μέλλον το παιδί τους επαγγελματίας πυγμάχος και τα μικρά παιδιά κάνουν καθημερινά σκληρή προπόνηση και είναι πολύ υπάκουα και αφοσιωμένα στο μποξ.
 
Βέβαια να μην παραλείψω ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω και στην Ελλάδα σε καποιες σχολές να δίνουν πολύ βάση σε μικρότερες ηλικίες και βλέπω και προπονητές πλέον που παίρνουν εμπειρία και ερεθίσματα από το αμερικανικό μποξ και έτσι πιστευω  πως καταφέρνει να ανεβάσει πολύ το επίπεδο της η Ελλάδα και αυτό είναι που πρέπει να συνεχίσει να γίνεται, ωστε να ανεβεί η Ελλάδα στο άθλημα και βλέπω και αρκετά καλούς αθλητές να καταφέρνουν να φύγουν έξω μετά, που είναι πολύ θετικό.
 
Επίσης στην Αγγλια εχει πολύ κόσμο σε πολύ καλο επίπεδο. Δηλαδή σε μια σχολή εχεις πολύ κόσμο να βάλεις γάντια, που μπορεί να εχει ο αλλος 50-100 αγώνες στο ερασιτεχνικό ή αρκετούς επαγγελματικούς και καταφέρνεις να παίξεις πολύ δυνατα sparring.
 
Απ’ την στιγμή που μπαίνεις στη σχολή είναι σοβαρά τα πράγματα, διότι είναι μέσα επαγγελματίες αθλητές που είναι η δουλειά τους αυτή και οχι το χόμπι τους, όποτε δεν θα παίξουν για χαβαλέ.
 
 
Όσον αφορά τις διατροφικές συμβουλές που θα μπορούσε να δώσει σε έναν μαχητή που ξεκινάει τώρα, ο Παπαγεωργίου στέκεται σε συγκεκριμένα σημεία.
 
«Θα έλεγα αρχικά η διατροφη του πυγμάχου πρέπει να είναι μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή. Δηλαδή να έχει αρκετή πρωτεΐνη πχ. καλής ποιότητας κρέας, ψάρι.
 
Υδατάνθρακα τύπου πατάτα,ρύζι (λαχανικα ,σαλατες, φρουτα ξηρους καρπους) και καλά λιπαρα τύπου αβοκάντο, ελαιολαδο. Να αποφεύγουμε την πολύ επεξεργασμένη ζαχαρη και οπωσδήποτε τα trans fats(ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο κτλπ)
 
Σε αυτό όμως που θα έδινα μεγάλη βάση θα ήταν στον τρόπο ζωής. Πρέπει ένας αθλητής να ξεκουράζεται να κοιμάται καλά και τις σωστές ώρες(νωρις δηλαδή) η ακόμα και naps μέσα στην μέρα.
 
Διότι η προπόνηση είναι στρες, οπότε όσο πιο πολύ προπόνηση κάνουμε θέλει και την ανάλογη ξεκούραση. Επίσης πρέπει σίγουρα να αποφεύγει κάποιος τις τοξίνες τύπου αλκοόλ».
 
Ο Παπαγεωργίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media δουλεύοντας ένα καινούριο πρότζετκ για εκείνον.
 
«Πράγματι πλέον ο περισσότερος κόσμος με γνωρίζει από το TikTok και το Youtube. Kοντεύουμε 400 χιλιάδες Ελληνες ακόλουθους στο TikTok και 100 χιλιαδες στο Youtube.
 
Η αλήθεια είναι ότι στη αρχή ξεκίνησα βιντεάκια με συμβουλές διατροφής και υγείας πριν από 1,5 χρόνο και τώρα στο TikTok μου ανεβάζω καθημερινα βίντεο με facts-ιστοριες αληθινές τρομακτικές και μυστηρίου και διάφορα άλλα απίστευτα πράγματα. Tο YouTube μου έχει κυρίως αληθινές ιστορίες τύπου μυστηρίου-δολοφονιών.
 
Είναι κάτι που απλά μου άρεσει να το κάνω. Έβαλα αρκετή δουλειά και αφοσίωση και τελικά έφτασα πολύ ψηλά και ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει και παρακολουθεί το content μου.
 
Μου είναι δύσκολο ακόμα να πιστέψω ότι μπορεί μέχρι μισό και ένα εκατομμύριο Έλληνες να βλέπουν τα βίντεο μου καθημερινα. Μπορεί να με βρει ο κοσμος με το όνομα Sotospapp».
 
Τέλος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ο Παπαγεωργίου εμφανίστηκε θετικός.
 
«Μέχρι στιγμής έχω να κάνω αγώνα περίπου δύομιση χρόνια. Κάνω προπόνηση και κάποια μαθήματα και μένω ενεργός στο άθλημα. Δεν έχω σκεφτεί η αλήθεια είναι αν θα έπαιζα, αλλά θα ήταν σίγουρα πολύ ωραίο να έδινα έναν αγώνα στην Ελλάδα. Δεν αποκλείω τίποτα».