04/05/2024

Στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά ο Τσαμαλίδης

 

Μετά τη σύντομη, αλλά πολλά υποσχόμενη παρουσία του στο Διεθνές Τουρνουά Strandja 2024, όπου εντυπωσίασε με την εμφάνισή του απέναντι στον Ασημένιο Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ασίας, ο Μιχάλης Τσαμαλίδης συνεχίζει ακάθεκτος προς το μεγάλο στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το φετινό καλοκαίρι!

Το έργο του Πρωταθλητή μας δεν θα είναι εύκολο, αφού πλέον τα τελευταία εισιτήρια για τα ρινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων θα κριθούν σε δύο προκριματικούς γύρους, όπου μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο πρώτος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από 3 Μαρτίου στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενώ ο δεύτερος προς το τέλος Μαΐου στην πόλη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης!

Ο «Spartan» είναι μόλις 19 χρονών και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αρκετές ελπίδες ώστε να καταφέρει να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση. Το ταλέντο του Τσαμαλίδη δεν περνάει απαρατήρητο και αποτελεί την ελπίδα της χώρας μας για λαμπρές διακρίσεις στο κοντινό αλλά και στο απώτερο μέλλον. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Team του κορυφαίου Dmitry Bivol επέλεξε τον Μιχάλη Τσαμαλίδη ανάμεσα σε εκατοντάδες αθλητών της κατηγορίας των 80 kg, που υπάρχουν παγκοσμίως, για να λάβει μέρος στο camp του, πριν μερικούς μήνες.

Αυτές τις μέρες ο Πρωταθλητής Ελλάδος βρίσκεται με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας στην πόλη Μπούτβα του Μαυροβουνίου, όπου και πραγματοποιείται το κύριο μέρος της προετοιμασίας, συμμετέχοντας σε ένα διεθνές camp, με αθλητές και Πρωταθλητές από αρκετές χώρες του κόσμου!

Δηλώσεις Μιχάλη Τσαμαλίδη: «Προπονούμαι σκληρά και προετοιμαζόμαστε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής Ομάδας για να παλέψουμε για την πρόκριση τον επόμενο μήνα! Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να έχει και πάλι εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της πυγμαχίας! Προσωπικά έχω πεισμώσει με τα όσα έγιναν στον αγώνα μου στη Βουλγαρία και θα δώσω το 100% με τη βοήθεια του Θεού για να καταφέρω ότι καλύτερο μπορώ!»