06/05/2024

Στην κορυφή ο Κβιανασβίλι!

Ο Νίκο Κβιανασβίλι στο πέρας του No Limits 24 πιστοποίησε με τη νίκη του κόντρα στον Σπύρο Ιωαννίδη πως τα τελευταία δύο χρόνια εντός συνόρων δεν χάνει. Μπορεί πολλοί να αμφισβητούν το αποτέλεσμα και να περιμένουν το επίσημο βίντεο για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους άλλα η νίκη που γράφεται είναι νίκη και ο Κβιανασβίλι τη δεδομένη στιγμή έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει διπλά. Πρώτον γιατί κέρδισε τον Ιωαννίδη και δεύτερον γιατί ουσιαστικά εντός συνόρων δεν υπάρχει κάτι άλλο γι’αυτόν. Βέβαια, μετά το τέλος του παιχνιδιού υπήρξε έντονη συζήτηση για ρεβάνς και πλέον θα δούμε εάν οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν για ακόμη ένα όμορφο παιχνίδι όπως το χθεσινοβραδινό.

Από εκεί και πέρα ο Νίκος Κελέκης συνεχίζει να είναι η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού. Μετά τα «Μυρμιδόνια» και σε πολύ γρήγορο διάστημα ανέβασε λέβελ αντιπάλου και αντιμετώπισε στη Βούλα ένα από τα δυνατά ονόματα της κατηγορίας τον Ισμαίλ Ελ Μπρουζίνι. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο highlight της βραδιάς αφού μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο Μαροκινός έπαιξε με τη… φωτιά δίνοντας το ένα χτύπημα στον Κελέκη και ο μαχητής του Γιάννη Θεοφάνους «τιμώρησε» βάναυσα με αριστερή κόντρα, κερδίζοντας παράλληλα έναν αγώνα απέναντι στον Δημήτρη Χιώτη για τη ζώνη του No Limits στη συγκεκριμένη κατηγορία των 80 κιλών.

Τη δεύτερη νίκη για το Fight Club Galatsi έφερε ο πολυμήχανος Σωκράτης Κερπάτσι. Ο νεαρός που παίζει kickboxing, θα παίξει ΜΜΑ και χθες έπαιξε Μουάι Τάι δεν προβληματίστηκε από το κόψιμο που του έκανε στο μέτωπο ο πάντα επικίνδυνος Τάνκας και του «απάντησε» μ’ένα βαθύτερο… σκίσιμο στο ίδιο σημείο γεγονός το οποίο και ανάγκασε το γιατρό των αγώνων να διακόψει το παιχνίδι.

Εντυπωσιακός και ο ακούραστος Νίκος Κοντογιάννης του Βασίλη Ξερικού. Ο «Ryan» κυριάρχησε καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα του απέναντι στον άπειρο Ιγνάτιο Κεφαλληνό, κυνηγώντας ξεκάθαρα το νοκ – άουτ. Πέτυχε τελικά το ΤΚΟ, όμως ο Κοντογιάννης από εδώ και πέρα δείχνει πως πρέπει να τελειώσει με το… αγροτικό του και να κυνηγήσει πιο μεγάλα παιχνίδια αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Πάντως, τεχνικά ο Κοντογιάννης φανέρωσε βελτίωση, ενώ αναφορά στην αντοχή του δεν θα κάνουμε μια και με το… καλημέρα των εμφανίσεων του είχε δείξει πως σε αυτόν τον τομέα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε και μεταξύ των Πρίζμπεκ – Τοράτζε. Ο πρώτος με την εμπειρία του κέρδισε το παιχνίδι με πλειοψηφική απόφαση, αλλά ο μικρός Τζόνι έδειξε πως αν μαζέψει εμπειρία στο παιχνίδι του και γίνει πιο ουσιαστικός τότε θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους πιο ανεβασμένους στην κατηγορία. Υψηλού επιπέδου μποξ πάντως και από τις δύο πλευρές.

Κλείνοντας τη βασική κάρτα αγώνων αξίζει να αναφερθούμε και σε δύο μαχητές των pre games. Ο Χατζής Σταύρος ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικός και δικαιούται το κάτι παραπάνω τη νέα σεζόν, ενώ και ο Φώτης Τζώτζος στο κομμάτι της πυγμαχίας φανέρωσε εικόνα μποξέρ με πάρα πολλά και εξελίξιμα προσόντα.