15/05/2024

Στεφανόπουλος: Ο Αηδινιώτης δεν αναφερόταν σε μένα

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρει πως ουδεμία σχέση έχουν τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Αιδινιώτης με την δική του ανακοίνωση.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει:

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο συσχετίσθηκε η δήλωση του Γιάννη Αηδινιώτη με μένα και την ανακοίνωση του ΣΕΠ. Αποκλείω ο Γιάννης να έκανε μια τέτοια δήλωση για μένα

1ον Γιατί δεν θα αναφερόταν ποτέ σε μένα αποκαλώντας με «όλοι». Νομίζω ότι δε χρειάζεται να εξηγήσω, γιατί εγώ δεν είμαι «όλοι».

2ον Αναφέρει επίσης ότι «Ξαφνικά» θυμήθηκαν κάποιοι την επαγγελματική πυγμαχία. Είναι αστείο να πιστεύει ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός για την ελληνική πυγμαχία, να έγινε «ξαφνικά». Ξαφνικά μπορεί να ανακοινώθηκε, γιατί κάποτε έπρεπε να ανακοινωθεί, αλλά δεν έγινε ξαφνικά. Ετοιμαζόταν πάρα πολύ καιρό.

3ον Ο Γιάννης είναι ένας άντρας που δε μασάει τα λόγια του, έχει το σθένος να μιλάει επώνυμα κι αν ήθελε να γράψει κάτι εναντίον μου, θα έγραφε το όνομά μου και δε θα μιλούσε γενικά.

4ον Αναφέρθηκε σε ανθρώπους που είναι κατά της επαγγελματικής πυγμαχίας. Εγώ ποτέ δε δήλωσα ότι ήμουν κατά. Το ότι η προσωπική μου επιλογή ήταν να μη δεχτώ τις προτάσεις που μου γίνονταν από την Αμερική και να μη γίνω επαγγελματίας είναι κάτι που το έχω εξηγήσει πολύ αναλυτικά στο βιβλίο μου και μέχρι σήμερα δεν το μετανιώνω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι πολέμιος της επαγγελματικής πυγμαχίας. Μακάρι να υπήρχε τότε επαγγελματική πυγμαχία στην πατρίδα μου, να έπαιζα για την Ελλάδα. Δεν υπήρχε όμως.

5ον Αποκλείεται ο Γιάννης να ενοχλήθηκε από αυτή την εξέλιξη. Αντιθέτως είναι ο πρώτος που δικαιούται να χαρεί. Ο Γιάννης ανήκει στους ελάχιστους 3-4 Έλληνες πυγμάχους που έζησαν την εμπειρία της επαγγελματικής πυγμαχίας, μαζί με το Σαξανίδη τότε, το Χριστοφορίδη παλιότερα και τον Αρναούτη τώρα, γι αυτό δικαιούται να χαίρεται για την ίδρυση του ΣΕΠ περισσότερο από τον καθένα. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το χώρο, έχει γνώσεις κι έχει πολλά να προσφέρει στο μέλλον σε αυτό που αρχίζει τώρα στην Ελλάδα. Το επαγγελματικό μποξ τον χρειάζεται, του το χω πει και κατ’ ιδίαν, και ξέρω ότι η συμβολή του είναι απαραίτητη.

Ο ΣΕΠ έχει τον πόρτα του ανοιχτή και δίνει χώρο σε όλους όσους αγαπούν αλλά κυρίως σέβονται αυτόν το χώρο. Δεν έρχεται για να αποκλείσει ανθρώπους αλλά για να οργανώσει όσα ήδη γίνονται με νόμους και κανόνες. Χωράνε όλοι μα όλοι, αρκεί να είναι αποφασισμένοι να συμμορφωθούν σε διεθνείς κανονισμούς.