01/05/2024

Σεμινάριο με τον Mestrando Piriquito Verde

H σχολή ABADA CAPOEIRA Ελλάδας διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο της πολεμικής τέχνης capoeira στα πλαίσια εξέλιξης και προώθησης της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας.

Το σεμινάριο ξεκινάει την  Παρασκευή 10 Ιουνίου, με κεντρικό καλεσμένο τον mestrando piriquito verde από τη Βραζιλία και θα διαρκέσει 3 ημέρες. Θα λάβει χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συνοδεύεται από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους και θα κορυφωθεί με μια εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 12 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο, στο χώρο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε την πολεμική τέχνη capoeira με σημαντικούς καλεσμένους από την παγκόσμια οργάνωση ABADA CAPOEIRA, να προωθήσουμε την ευρύτερη έννοια του αθλητισμού, συμπεριλαμβάνοντας και άλλες αθλητικές δραστηριότητες και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμετέχοντες σε θέματα υγείας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα μας:

a34c5470-41de-47de-b3ac-fa2821132ace

https://www.facebook.com/events/241770246190354/

Λίγα λόγια για την capoeira

Τί είναι η capoeira; Δύσκολο κανείς να εξηγήσει, καθώς σε αυτή τη βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση περιπλέκονται η μουσική, η πολεμική τέχνη, ο χορός, η ακροβασία, το παιχνίδι.

Εξελίχθηκε στη Βραζιλία, αλλά προήλθε από αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μετέτρεψαν τη κουλτούρα τους και τα έθιμά τους σε ένα είδος καμουφλαρισμένης πάλης, την οποία χρησιμοποίησαν για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα, η capoeira γίνεται όλο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο και όποιος τη γνωρίζει μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Άθληση, αυτοάμυνα, χορός, για όποιο λόγο και αν διαλέξει κανείς να ξεκινήσει capoeira θα μείνει ικανοποιημένος, διότι η capoeira τελικά είναι ελευθερία έκφρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Instrutor Muralha 6975830577
Graduado Preto 6989802623
Graduada Escovinha 6937132490