18/05/2024

Σαν σήμερα: Νοκ – άουτ και αποκλεισμός τριετίας για Ali! (VIDEO)

Στις 22/3 του 1967 γράφτηκε ένα από τα πιο ιστορικά κεφάλαια της επαγγελματικής πυγμαχίας. Τη συγκεκριμένη ημέρα ο Muhammad Ali θα έμπαινε για τελευταία φορά σαν παγκόσμιος πρωταθλητής μέσα στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Zora Folley.

«Άκυρο» στον Vin Diesel ο McGregor για το «UFC 200»

Ο Ali κέρδισε τη μάχη στον έβδομο γύρο με KO, αλλά το τι ακολούθησε από εκεί και πέρα είναι ιστορία! Για να παίξει ξανά μποξ ο σπουδαίος heavyweight και να γίνει πάλι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια…

Μετά το παιχνίδι με τον Folley ξέσπασε ο κυκεώνας της μεγάλης μάχης του Ali με την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της άρνησής του να συμμετέχει στην επιστράτευση εναντίον του Βιετνάμ. Τότε ο επαναστάτης μποξέρ και κατά πολλούς κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών είπε δημόσια: «Εμένα προσωπικά δεν με πείραξε κανένας Βιετκόνγκ. Δεν μου αρέσει να σκοτώνω και δεν συμμετέχω…»

THIS DAY 1967: Muhammad Ali KO’s Zora Folley & retains the world heavyweight title. This would be Ali’s last fight for 3 ½ years.

Δημοσιεύτηκε από World Boxing Scene στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Οι ιστορικές αυτές εξελίξεις είχαν ως απόρροια ο Muhammad Ali να τιμωρηθεί με αποκλεισμό την επαγγελματική πυγμαχία και του αφαιρέθηκαν και όλες οι ζώνες του φυσικά. Μπορεί οι αντιδράσεις να ήταν τεράστιες αλλά ο Ali  έμεινε ανενεργός μέχρι το 1970 όταν και επέστρεψε για να κοντραριστεί με τον Jerry Quarry και να στεφθεί ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Διαβάστε περισσότερα νέα στο fightsports.gr: 

Τετράδα- φωτιά στο Colosseum!

Ετοιμάζει επιστροφή με Golovkin o Mayweather;

ΣΟΚ: Έβαλαν Μουσουλμάνο μαχητή να πανηγυρίζει κάνοντας το σταυρό του!