04/05/2024

Σήμερα η μεγάλη ανακοίνωση!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα είναι μεγάλη από κάθε άποψη είτε έχει αρνητική είτε θετική τροπή. Πρόκειται λοιπόν για το παιχνίδι Canelo – Golovkin το οποίο χρειάζεται να γίνει για το καλό της πυγμαχίας και το μέλλον της επιχείρησης που δουλεύει ρολόι εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Ήδη το UFC δείχνει να έχει πάρει το πάνω χέρι, αφού ας πούμε το Mayweather – Pacquiao χρειάστηκε πολλά χρόνια για γίνει πράξη ενώ τα μεγάλα παιχνίδι ΜΜΑ που περιμένουν οι φανς ο Dana White και η ομάδα του τα… φτιάχνουν για πλάκα. Μπορεί το μποξ να είναι πιο ακριβό και οι μποξέρ να έχουν το πάνω χέρι όμως στην προκειμένη περίπτωση όσοι εμπλέκονται πρέπει να βοηθήσουν για να γίνει το Canelo – Golovkin.

Σήμερα λοιπόν εκπνέει η 3η και μάλλον τελευταία προθεσμία της WBC προς τον Μεξικανό πρωταθλητή. Η διορία αυτή ήθελε την πλευρά του Alvarez να υπογράψει άμεσα τον αγώνα υπεράσπισης της ζώνης απέναντι στον νούμερο ένα διεκδικητή Gennady Golovkin. Μέχρι στιγμής είχαν προκύψει άπειρα κολλήματα, αλλά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε την έκπληξη και την Παρασκευή έδωσε νέα παράταση μέχρι σήμερα το βράδυ, καθώς όπως λέει αυτός και δεν επιβεβαιώνει όμως κανένας από τα δύο «στρατόπεδα» των πυγμάχων υπάρχει συμφωνία και μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσει το μεγάλο ματς.

Το βάρος στην προκειμένη περίπτωση πέφτει πάνω στον Canelo και την ομάδα του καθώς αυτοί ήταν που πλήρωσαν την Ομοσπονδία για να πάρουν μία ζώνη την οποία αρνήθηκε να έχει ο Miguel Cotto. Αποκλείεται λοιπόν ο Μεξικανός και η ομάδα του να πλήρωναν τόσα χρήματα για να πάρουν τη συγκεκριμένη ζώνη χωρίς να γνωρίζουν πως θα παίξουν με τον Golovkin που ήταν ο διεκδικητής. Κανείς δεν πληρώνει μία ζώνη για να βγάζει φωτογραφίες ο Saul με αυτήν. Η ευθύνη είναι τεράστια και ο Canelo που μπήκε στη διαδικασία να παίξει και με τον Mayweather, αλλά και με τον Cotto καλείται για μία ακόμη φορά να μπει στη… φωτιά κόντρα στον GGG. Θα το κάνει; Οψόμεθα…