04/05/2024

Σάκης Πεφάνης: Το μποξ μου δίνει δύναμη να συνεχίσω

Ο Σάκης Πεφάνης είναι ένα από τα νέα παιδιά της πυγμαχίας που θα μας απασχολήσουν μελλοντικά. Μέλος της Εθνικής ομάδα πυγμαχίας πέρασε δύσκολη σεζόν με προβλήματα, όμως δηλώνει δυνατός και έτοιμος να κάνει αυτό που αγαπάει, την πυγμαχία.

«Ποτέ δεν σταμάτησα να ελπίζω και είχα πάντα όραμα, παρά τις δυσκολίες που πέρασα. Το μποξ μου δίνει δύναμη να επιμείνω. Στην Εθνική ομάδα για παράδειγμα γνωρίζουν όλοι ότι ο καθένας πάει με λεφτά από την τσέπη του. Εγώ δεν είχα αυτή την δυνατότητα. Ένας λόγος ήταν το δελτίο μου που ήταν στην ΕΑΠ και ο άλλος καθαρά οικονομικός. Πάντως τώρα έχω εμπιστοσύνη στον δάσκαλο μου και στην ομάδα μου που είναι μία δεύτερη οικογένεια», τόνισε αρχικά ο ταλαντούχος πυγμάχος που μίλησε για την πρόσφατη νίκη του στα «Χρυσά Γάντια» κόντρα στον Νίκο  Αλεξανδρίδη με 3-0. «Δεν έχω καταφέρει ακόμα τίποτα, ήταν ένα τεστ για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκομαι μετά από δύο χρόνια που δεν με άφηναν να παίξω. Ξεκινάω από το μηδέν», επεσήμανε ο Πεφάνης που καταλήγοντας έστειλε μήνυμα σε όλους τους αθλητές που μοχθούν να πετύχουν.

«Να μην σταματήσει κανείς να ελπίζει για το καλύτερο, είτε αθλητής είτε όχι. Μόνο θετικές σκέψεις μπορούν να φέρουν αλλαγή. Δεν παύω να ονειρεύομαι και να πιστεύω στους στόχους μου. Θα πάω κόντρα σε όσους μου έκοψαν τα φτερά. Η πυγμαχία είναι σχολείο και παράλληλα τέχνη που όταν υπάρχει πειθαρχία και ιεραρχία δεν είναι ατομικό αλλά ομαδικό άθλημα».