16/04/2024

Πυγμαχία: Ώρα για Ακρόπολις

Η μεγάλη ώρα για την αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Πυγμαχίας Ακρόπολις έφτασε.

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Ομοσπονδία Πυγμαχίας σχετικά με την διεξαγωγή του ιστορικού Κυπέλλου Ακρόπολις.

Αναλυτικά: «Η μεγάλη ώρα για την αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Πυγμαχίας Ακρόπολις έφτασε. Το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός ξεκινάει σήμερα (16/9) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου.

Η Ελλάδα που είναι η γενέτειρα του αθλητισμού διοργανώνει το σημαντικό γεγονός και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικότερο και σημαντικότερο στάδιο του κόσμου και να αγωνιστούν σε αυτό, με την είσοδο για τους θεατές στο Καλλιμάρμαρο να είναι ελεύθερη. Για πρώτη φορά μετά το 1975 στο Παναθηναϊκό στάδιο, ένα μοναδικό στολίδι Παγκοσμίως, θα γίνει μία διεθνής πυγμαχική διοργάνωση.

Σε μια φαντασμαγορική γιορτή όπου ο αθλητισμός συναντάει την τέχνη, 200 πυγμάχοι από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν για τα βραβεία Ολύμπια και ανάμεσα τους θα βρίσκονται 28 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Επίσης, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, θα συμμετέχουν στις τελετές έναρξης και λήξης, με ένα πλούσιο και ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα επιστρέφει, σύμφωνα με τη διαθήκη του αείμνηστου Ευάγγελου Ζάππα, ο θεσμός των Ολυμπίων, με ειδική βράβευση των κορυφαίων πρωταθλητών, ενώ θα διεξαχθεί και διεθνής καμπάνια για την διάσωση του αθλήματος της πυγμαχίας, ως αναπόσπαστου πυλώνα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, μια και επιχειρείται να αφαιρεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στόχος της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης «Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας Ακρόπολης» είναι να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, στην άσκηση, στην ευεξία, αλλά και να αποκτήσουν εργατικότητα, μαχητικότητα, ψυχική δύναμη στην αρένα της ζωής.

Οι 28 ελληνικές συμμετοχές

Ακριτίδης Παναγιώτης
Κορελίδης Ηρακλής
Σαρκίρης Κωνσταντίνος
Καλογερίδης Κωνσταντίνος
Παππάς Γεώργιος
Μακρυγιάννης Βασίλειος
Πένα Εστεμπάν
Μπράγιαν Στίβεν
Μανουσαρίδης Πολυχρόνης Κυριακος
Γλύνος Αθανάσιος
Σωτηρόπουλος Γεώργιος
Πετρόπουλος Κωνσταντίνος Παντελής
Ντρεκάι Εμιλιάνο
Χορβαλάκος Γεώργιος
Κούβαρης Ζαχαρίας
Τσαουσίδης Θεοχάρης
Νανιτζανιάν Βάγκαν
Ταμπακοπούλου Ιωάννα
Πλέα Χρυσούλα
Γιαννακοπούλου Αντωνία-Φίλιππα
Κάνι Μαρινέλα
Παπαδάτου Όλγα-Παυλίνα
Μαυρομμάτη Παρασκευή
Σταυρίδου Βασιλική
Ριτζάκης Θεόδωρος
Κυρσανίδης Στέλιος
Βασιλειάδης Κωνσταντίνος
Κάττης Νικόλαος

Το πρόγραμμα του Διεθνές Κυπέλλου Πυγμαχίας Ακρόπολης & Ολύμπια που θα διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου.

16/6: 17:00-20:00 – Τελετή έναρξης 20:00
17/6: 18:00-22:00
18/6: 18:00-22:00
19/6: 17:00-20:00 – Τελετή λήξης 20:00«.