06/05/2024

Πυγμαχία: Προκρίσεις για….πέντε στην Κροατία

H νέα γενιά των πυγμάχων στα καλύτερα της

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας αγωνίζεται η Εθνική μας  ομάδα με πέντε προκρίσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στα κορίτσια, Τριφύλλη, Ζενουνλάρι και Γιαννακοπούλου, ενώ Πλέας και Καλυβάκης πέρασαν στην επόμενη φάση.Αναλυτικά:

«Στα 48 κιλά η Άννα Μαρία  Τριφύλλη αντιμετώπισε την Ramona Michaela Manea (ROU), όπου επικράτησε καθολικά της αντιπάλου της.
Στα 52 κιλά η Λaμπρινή Γιαννακοπούλου αναμετρήθηκε με την Anastasia Smolkina (IBA-B), την οποία και νίκησε με διακοπή από τον διαιτητή στον δεύτερο γύρο.

Στα 60 κιλά η Δανάη Ζενουνλάρι αγωνίστηκε δυναμικά με αντίπαλο την Beatrice Savickaite (LTU), όπου τελικά έχασε τον αγώνα με διακοπή από τον γιατρό στον τρίτο γύρο.

Δύο σπουδαίες νίκες για την Εθνική μας ομάδα και πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Youth Men and Women, που διεξάγεται στο Πόρετς της Κροατίας, χάρισαν ο Γιώργος Πλέας και ο Νίκος Καλυβάκης πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο .

Ο Γιώργος Πλέας έπαιξε ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον Aliaksi Kazuseu, όπου σε κανένα σημείο του αγώνα δεν «απειλήθηκε» από τον Λευκορώσο αντίπαλό του κερδίζοντάς τον στα σημεία με ομόφωνη απόφαση, στην κατηγορία των 57 κιλών.

Ο Νίκος Καλυβάκης, σε έναν πολύ δυνατό αγώνα με αντίπαλο τον Ούγγρο Daniel Mate Frank, έπαιξε καταπληκτικά και συνέχισε τις νικηφόρες εμφανίσεις για την Εθνική μας Ομάδα, παίρνοντας επάξια το «εισιτήριο» για τους «8» καλύτερους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην κατηγορία των 60 κιλών».