07/05/2024

Πυγμαχία: Ηθοποιοί που στιγματίστηκε η ζωή τους όταν ανέβηκαν στο ρινγκ

Σκληρές προπονήσεις για τους ηθοποιούς που δεν ξέχασαν ποτέ τον ρόλο που τους στιγμάτισε

Η πυγμαχία είναι ένα απαιτητικό σπορ και οι μεγάλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ το έχουν νιώσει στο πετσί τους. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών οι οποίοι ανέβηκαν στο ρινγκ παραδέχονται πως ήταν ο πιο δύσκολος ρόλος της ζωής τους.

Ειδικότερα το κομμάτι της προετοιμασίας τους έμεινε αξέχαστο. 

O Daniel Day-Lewis στην ταινία «Boxer» μπήκε τόσο πολύ στο πετσί του ρόλου που ο προπονητής του Barry McGuigan πείσθηκε πως θα μπορούσε να παίξει επαγγελματικά. Έτρεχε δεκάδες μίλια καθημερινά για τρία χρόνια, ώστε να φτάσει το 1997 στην μεγάλη οθόνη!

Ο Robert De Niro από την άλλη πρωταγωνίστησε στο Raging Bull που έσπασε ταμεία. Εκατοντάδες ώρες προπόνησης με τον Jake La Mota, τον άνθρωπο τον οποίο υποδύθηκε στην μεγάλη οθόνη.

O Will Smith κατάφερε να πάρει εξωφρενικά κιλά για τον ρόλο του Muhammad Ali. Τον κατηγόρησαν τότε για χρήση αναβολικών αλλά χτύπαγε έξι ώρες την μέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα, ασταμάτητης προπόνησης. 

O Sylvester Stallone γυμνάστηκε τόσο πολύ για να προετοιμαστεί για τον Ivan Drago στο «Rocky 3» που έκανε ζημιά στην υγεία του. Πάνω από 20 γύρους σπάρινγκ την μέρα, πολλά βάρη και τρέξιμο.

Στο Cinderella Man o Russell Crowe έδωσε ρέστα.  Tο πρόγραμμα του είχε ατελείωτο cardio και σπάρινγκ μέρα-νύχτα. Ο γνωστός ηθοποιός από τα 103 κιλά που ήταν, μετατράπηκε σε Braddock των 80 κιλών. Μαζί με τον Wayne Gordon που ήταν Ολυμπιονίκης μποξέρ έκαναν καγιάκ, κολύμβηση,τρέξιμο, ποδηλασία, αναρρίχηση, και άλλα πολλά.

H Hilary Swank στο «Million Dollar Baby» αγαπήθηκε από τους φανς του σπορ και μη. Η ίδια λέει μετά από χρόνια.

«Την στιγμή που μπήκα στο ρινγκ για πρώτη φορά, κατάλαβα πως δεν ήξερα απολύτως τίποτα για την πυγμαχία. Πίστευα πως με δύο μήνες προπόνηση θα ήμουν έτοιμη. 

Μετά από κοπιαστικά τετράωρα προπόνησης έξι φορές την εβδομάδα για τρεις μήνες, κατάλαβα πως όσο και να έκανα, είχα κι άλλα να μάθω. Δεν εκτιμούσα καθόλου την πυγμαχία.Δεν καταλάβαινα το concept να χτυπάς ανθρώπους και να σε χτυπούν. Είναι κάτι που με…χάλαγε. 

Μετά κατάλαβα πως μοιάζει με μία παρτίδα σκάκι. Είσαι στο ρινγκ απέναντι σε κάποιον και ψάχνεις να βρεις τα ατού σου και τις αδυναμίες του. Μαθαίνεις τον εαυτό σου».

Ο Denzel Washington είναι ηθοποιός επιπέδου και το έδειξε στην ταινία  «Hurricane» ως Rubin Carter. Oι προπονήσεις ήταν τόσο σκληρές που του άφησαν κουσούρια και πονούσε για χρόνια.