20/05/2024

Ποια είναι τα σημαντικότερα κίνητρα για να αθλείται κάποιος…

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε μέσα από αυτό το άρθρο ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που πρέπει κάθε άνθρωπος να αθλείται…


Θα πάρουμε παρακάτω ως παράδειγμα τα μαχητικά αθλήματα που είναι ο κλάδος που ασχολούμαστε και τι μπορεί να κινήσει κάποιον να πάει σε μία σχολή και να ασχοληθεί με τα σπορ.

Υγεία-ευεξία

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος που πρέπει να αθλείται κάποιος είναι η βελτίωση της υγείας του. Η αδράνεια κάνει τεράστιο κακό στο σώμα και οι άνθρωποι που προτιμούν την καθιστική ζωή ή αναγκάζονται λόγω καθιστικής δουλειά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αλήθεια είναι πως ο καναπές είναι ελκυστικός… Ωστόσο το σώμα είναι σαν το αυτοκίνητο. Θέλει φροντίδα, σου τρώει χρήματα αλλά αν το προσέχεις θα βγάλει τα λεφτά του. Η εκγύμναση δεν θα σου εγγυηθεί πως δεν θα αρρωστήσεις όμως θα σου δώσει ευεξία στην χειρότερη περίπτωση και θα σε θωρακίσει από πολλά δεινά που σου προκαλεί η καθιστική ζωή στην καλύτερη.  Ο λόγος είναι πως παράλληλα με την καθιστική ζωή, υπάρχει και κακή διατροφική συμπεριφορά.

Η γυμναστική θα σου δώσει καλή φυσική κατάσταση που θα μπορείς να αποδίδεις στην εργασία σου, στο σπίτι σου ακόμα και να διασκεδάζεις. Η κακή υγεία και η παχυσαρκία για παράδειγμα πολλές φορές θα σου στερήσουν ακόμα και την διασκέδαση.

Πειθαρχία-αυτοπεποίθηση

Πολύ σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα… Η πειθαρχία θα σε κάνει υπεύθυνο και αποδοτικό σε ότι αναλαμβάνεις. Χωρίς αυτήν αδυνατείς να είσαι συνεπής και συνήθως τα κάνεις μαντάρα.

Όταν ανήκεις σε μία ομάδα-σχολή μαθαίνεις να ακολουθείς τους κανόνες. Αν δεν το κάνεις σε πετάει έξω το σύστημα από μόνο του. Η πειθαρχία δεν αφορά όμως μόνο την συνέπεια στην εργασία σου αλλά και την ανθρώπινη συνέπεια. Πόσο θα φας, πότε θα φας, τι πρέπει να προσέξεις, πως θα συμπεριφερθείς. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και χωρίς εμμονές. Φάε, πιες, διασκέδασε αλλά βάλε όρια.

Όσον αφορά την αυτοπεποίθηση αυτή πρέπει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Μακριά από εγωκεντρισμό και αλαζονείες κι αυτή με μέτρο θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.  Θα σε κάνει να παίρνεις γενναίες αποφάσεις, να μάθεις να ξεπερνάς και να είσαι στιβαρός εκεί που πρέπει και όχι εκεί που δεν χρειάζεται.

Η άθληση στα δίνει αυτά απλόχερα και είναι ιδανικά που αν τα αποκτήσεις τα έχεις για μία ζωή.

Στόχοι

Στην ζωή πρέπει να θέτουμε στόχους διότι η στασιμότητα δεν μας εξελίσσει. Μέσα από μία σχολή-ομάδα θέλοντας και μη, θέτεις στόχους. Να χάσεις κιλά, να γίνεις καλός σε αυτό που κάνεις ή να διακριθείς.

Όσο θέτεις στόχους ανεβαίνεις επίπεδο χωρίς να το καταλαβαίνεις. Θα μοχθήσεις αλλά θα ανταμειφτείς. Κι αν δεν καταφέρεις να γίνεις ο καλύτερος αθλητής του κόσμου θα έχεις γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Ομορφιά

Την βάζουμε τελευταία διότι είναι υποκειμενική και ίσως πιο ασήμαντη από τα παραπάνω. Ωστόσο βλέπουμε την σημερινή εποχή νέους ανθρώπους να θυσιάζουν την υγεία τους για να είναι όμορφοι, κάνοντας αλόγιστη χρήση φαρμάκων. Αξίζει άραγε;

Σίγουρα όχι διότι η υποτιθέμενη «γρήγορη εμφάνιση» που αποκτάς με ένα ωραίο σώμα, είτε μπορεί να χαθεί καθώς δεν θα την έχεις για πάντα είτε να σου στοιχίσει ακόμα και την ζωή. Το ιδανικό είναι να είσαι όμορφος εσωτερικά, υγιής και αυτό θα φανεί και εξωτερικά.

Όλοι επιθυμούμε ένα ωραίο σώμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκτήσουμε με κάθε κόστος. Κι αν δεν το αποκτήσουμε ποτέ δεν πειράζει, τουλάχιστον θα είμαστε δυνατοί να ανταπεξέλθουμε στην σκληρή όψη της ζωής.