30/04/2024

Πέντε «αντρίκια» ματς του 2018 που πρέπει να δεις

Το παράδειγμα της αναμέτρησης του Floyd Mayweather με τον Tenshin Nasukawa μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακό και στην θέση του το Fightports.gr συστήνει πέντε φοβερά παιχνίδια που πήραν το μυαλό των φανς εφέτος.


Τρία πυγμαχικά και δύο ματς στις MMA ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε την λίστα.

Lomachenko vs Linares: Πυγμαχία απ’το διάστημα

Πάθαμε πλάκα με το συγκεκριμένο ματς εμείς και 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο  Madison Square Garden. Ο Lomachenko βρέθηκε για πρώτη φορά στο καναβάτσο αλλά απέδειξε πως είναι αειθαλής και νίκησε τον Jorge Linares με νοκ άουτ στον δέκατο γύρο.

Το επίπεδο της τεχνικής, η ολική επαναφορά και το φινάλε κάνουν το ματς, ίσως το κορυφαίο της χρονιάς.

Canelo vs Golovkin: Η γλυκιά εκδίκηση του Μεξικανού

Σε αυτό το σημείο θα πούμε μόνο αλήθειες. Όπως αδικεί το πρώτο ματς την εικόνα του Golovkin που έπρεπε να κερδίσει έτσι δικαίως στο δεύτερο παιχνίδι κέρδισε ο Canelo.

Η ρεβάνς ήταν χαρμα ιδεσθαι και μπόρεσε να αποτελέσει διαφήμιση για την πυγμαχία. Η δύναμη και η επιθετικότητα κόντρα στην κίνηση και την πειθαρχία. Canelo και Golovkin είναι οι καλύτεροι πυγμάχοι στον κόσμο.

Tyson Fury vs Deontay Wilder: Ο Fury…πέθανε, ζήτω ο Fury!

Στα βαριά κιλά δεν βλέπουμε πάντα καλά παιχνίδια. Και ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται ο Tyson Fury όμως σε αυτό το ματς όχι μόνο έβαλε δύσκολα στον Wilder αλλά κόντεψε να τον κερδίσει κιόλας.

Ο Wilder είχε δύο νοκ ντάουν από τα οποία δεν μπορεί να σηκωθεί όρθιος ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Ο Fury δεν είναι φυσιολογικός, είναι ένα τέρας της φύσης και αξίζει έπαινο. Φανταστικό ματς και αναμένουμε την ρεβάνς.

Τony Ferguson vs Anthony Pettis: Η Ρωμαϊκή αρένα με τα λιοντάρια

Τι να πει κανείς γι’αυτό το παιχνίδι που ήταν μακράν το καλύτερο MMA ματς της χρονιάς. Οι δύο αθλητές έδωσαν πόνο και αίμα μέσα στο κλουβί που θύμισε Ρωμαϊκή αρένα.

Τα λιοντάρια έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και νικητής ήταν ο τρομερός Tony Ferguson που μοιάζει πλέον σούπερ ήρωας παρά μαχητής. Η εικόνα παραπάνω είναι ενδεικτική.

Khabib vs McGregor: Ανακόντα κατάπιε Iρλανδό

Ναι σε αυτό το ματς μπορεί να έχασε κατά κράτος ο Conor McGregor αλλά ήταν ματσάρα με τα όλα του. Ένταση, αγωνία, πάθος με ότι άλλο ακολούθησε, δημιούργησαν έναν πραγματικό πόλεμο.

Ο Khabib Nurmagomedov απέδειξε πως είναι ανίκητος ενώ ο McGregor ήταν εκεί όπως του ζήτησε το κοινό του για να παλέψει το ματς. Αυτός ο αγώνας έγινε η αιτία να ασχοληθούν οι πάντες ξανά με τα μαχητικά σπορ.