28/04/2024

Ο Tyson μετάνιωσε που ήθελε να… φάει τα παιδιά του Lennox (BINTEO)

Όταν ο Mike Tyson έκανε «κομμάτια» μέσα σε 38 δευτερόλεπτα τον Lou Savarese η κουβέντα στην post συνέντευξη πήγε στον Lennox Lewis. Εκείνο ήταν το σημείο που ο Tyson είπε κουβέντες που έμειναν για πάντα στην ιστορία. Το παραλήρημα αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο πετυχημένα στο άθλημα, αλλά παράλληλα είναι και εξαιρετικά… φρικιαστικό. 


Το ημερολόγιο έγραφε 24 Ιουνίου 2000 και ο Mike μόλις βγήκε νικητής από τον αγώνα του κόντρα στον Savarese μέσα σε 38 δευτερόλεπτα.

Ήταν η εποχή εκείνη που ο κόσμος ζητούσε να συναντηθούν στο ρινγκ ο Tyson με τον Lennox Lewis. Όταν δημοσιογράφος Jim Gray πήγε την κουβέντα στον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή τότε ο «Iron Mike» ξεστόμισε απίστευτες κουβέντες που όμως έμειναν στην ιστορία και ο λόγος που θα ακούσετε παρακάτω ήταν είναι και θα είναι ο πιο… τρομακτικός για το φτιάξιμο ενός αγώνα.

«Είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Είμαι ο πιο άγριος, κακός και αδίστακτος πρωταθλητής που υπήρξε ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να με σταματήσει. Ο Lennox είναι κατακτητής; Όχι, εγώ είμαι ο Αλέξανδρος, αυτός δεν είναι ο Αλέξανδρος. Είμαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Δεν υπήρξε κανείς πιο αδίστακτος. Είμαι ο Sonny Liston, είμαι ο Jack Dempsey. Κανείς δεν είναι σαν κι εμένα… Είμαι από τη δική τους πάστα. Κανείς δεν μπορείς να με αντιμετωπίσει. Το στυλ μου είναι ορμητικό και η άμυνα μου απόρθητη και είμαι απλά άγριος. Θέλω την καρδιά σου. Θα σου φάω την καρδιά…»

Υπενθυμίζουμε πως ο Mike με τον Lennox συναντήθηκαν τελικά δύο χρόνια αργότερα (σ.σ. 8 Ιουνίου 2002) στο Μέμφις με τον Tyson να χάνει άσχημα (σ.σ. ήταν ΚΟ στον όγδοο γύρο) και τον Lewis να θεωρείται μέχρι και σήμερα πως εκείνη την ημέρα κατάφερε να εφαρμόσει στο 100% τη στρατηγική του.

Για την οικονομία του θέματος να σας πληροφορήσουμε ότι ο Lennox είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και το πρώτο του τέκνο είχε γεννηθεί δύο χρόνια μετά το ματς και τη νίκη επί του Mike. Οπότε δίνουμε… συγχώρεση στον Tyson γιατί ναι μεν είπε φρικιαστικά πράγματα, αλλά ο Lewis τότε δεν ήταν πατέρας. Να σημειωθεί πως αρκετά χρόνια αργότερα ο «σιδερένιος» εννοείται πως παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε γι’αυτά του τα λόγια.