15/05/2024

Ο επόμενος στην σειρά για τον Floyd Mayweather!

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Floyd Mayweather έγινε και με την βούλα ο κορυφαίος πυγμάχος των τελευταίων 10 ετών, κερδίζοντας στο «superfight» τον Manny Pacquiao. Παρά το γεγονός ότι η νίκη και η συγκεκριμένη εμφάνιση γενικά συζητιέται ακόμη, ο πυγμαχικός κόσμος βγήκε σχεδόν αμέσως μετά το καμπανάκι στην αναζήτηση του επόμενου στόχου για τον Mayweather που με μια ακόμη νίκη φτάνει το σερί του στο 49-0 ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο του Heavyweight θρύλου Rocky Marciano.

Τα ονόματα που βλέπουμε και εμείς στα σχόλια των αναγνωστών στο facebook και κάτω από τα άρθρα είναι τα εξής: Amir Khan κατά πρώτο λόγω και μετά Danny Garcia κατά δεύτερο και φυσικά αυτό του Golovkin που είναι μάλλον ευσεβής πόθος και απίθανο να γίνει. Στην πράξη όμως ποιοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν με τον «Money» στο ρινγκ;

Amir Khan

Με δεδομένο ότι ο Floyd επανέλαβε την πρόθεσή του να αγωνιστεί Ξανά τον Σεπτέμβρη, η περίπτωση του Amir Khan, παρότι μοιάζει ως φαβορί, μάλλον απομακρίνεται. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολύ κοντά στο Ραμαζάνι και ο Βρετανός ως μουσουλμάνος θα έχει σοβαρό πρόβλημα στην προετοιμασία του αφού κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου δεν θα μπορεί να τρώει ή να πίνει οτιδήποτε από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου. Έτσι θα έχει το πολύ 1.5 με 2 μήνες για να προετοιμαστεί και αυτοί μέσα στο κατακαλόκαιρο. Είναι πιθανό αλλά δύσκολο.

Miguel Cotto

O Cotto μπορεί να είχε χάσει στο πρώτο ματς μεταξύ τους αλλά τον είχε πιέσει περισσότερο από όσο περίμενε ο κόσμος τότε και στις τελευταίες 2-3 μάχες του που έχει πια στην γωνία του τον Freddie Roach μοιάζει βελτιωμένος. Συν ότι ο Roach τώρα θα έχει εκ των έσω εμπειρία απέναντι στον Floyd.  Το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχει συνεργασία με την Roc Nation του Jay Z , η οποία έχει κόντρα με την πλευρά Mayweather ενώ και ο ίδιος ο Floyd δεν φαίνεται να θέλει να ρισκάρει το τελευταίο του παιχνίδι σε μια ρεβάνς κόντρα σε έναν μεγαλύτερο και βαρύτερο αντίπαλο.

Keith Thurman

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα αν δεν αλλάξει η ημερομηνία αυτός είναι το φαβορί για την ώρα. Αήττητος (25-0 με 21 κο), αμερικάνος, ετοιμόλογος με διάθεση για promotion και μέλος της ίδιας μανατζερικής οικογένειας με τον Floyd θα μπορούσε να στηθεί το παιχνίδι σαν μεταφορά της κληρονομιάς του Floyd στον νεότερο Thurman. Ένα παιχνίδι που δύσκολα θα χάσει ο Floyd. Μάλλον απίθανα.

Οι υπόλοιποι

Άλλα πιθανά ονόματα είναι αυτα των Brook, Garcia και Lucas Matthysse. O πρώτος είναι ανταγωνιστής και συμπατριώτης του Khan ενώ έχει την μοναδική ζώνη της κατηγορία που λείπει από τον Floyd. Όμως ο «Money» ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει όλες του τις ζώνες για να δώσει την ευκαιρία σε νεότερους μαχητές άρα χλώμό να αγωνιστεί μετά για μια καινούρια. Ο Garcia ήταν πολύ καυτό όνομα πριν από 2 χρόνια όταν ήρθε από το πουθενά ουσιαστικά για να πετύχει μεγάλες σερί νίκες επί ονομάτων όπως ο Amir Khan, o Matthyse, o Zab Judah και ο Eric Morales! Το ιδιαίτερο είναι ότι τα κατάφερε σε κάθε μάχη κάνοντας την έκπληξη και αφού στην αρχή ο αντίπαλος τον προβλημάτισε σοβαρά με καλύτερη τεχνική και τακτική. Όμως στις δύο τελευταίες μάχες του ψιλοαπογοήτευσε οπότε βγήκε λίγο από το προσκήνιο. Τέλος και ο Matthysse είναι πιθανή επιλογή μετά τις δύο σερί νίκες επί των Ortiz και Provodnikov!

Τώρα αν θα είναι τελικά ένας από αυτούς η κάποια έκπληξη δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμη αλλά λογικά δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Ο Σεπτέμβρης είναι μόλις 4 μήνες μακριά.