28/04/2024

Ο ένας μέχρι το «50» ο άλλος το ’16!

Τους τίτλους τέλους της καριέρας των δύο ίσως κορυφαίων πυγμάχων στην εποχή μας αναλύουν τα Μέσα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται έντονη φημολογία ως προς την τελεία που πρόκειται να βάλουν στην πυγμαχική τους πορεία ο Floyd Mayweather και ο Manny Pacquiao κι αν φυσικά ανάμεσα στις δυο τελείες θα βρεθεί μία γραμμή που θα τις ενώσει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει λοιπόν ότι ο Mayweather 100% θα τελειώσει το συμβόλαιό του με τη ShowTime, όμως την καριέρα του δεν θα την διακόψει εκεί. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον τηλεοπτικό «τιτάνα» ο Mayweather σύμφωνα με τους Αμερικάνους θα κυνηγήσει να διοργανώσει τελείως μόνος του το πιο συμβολικό παιχνίδι της καριέρας του. Το «Νο. 50» κι αν παραμείνει αήττητος μέχρι τότε φανταστείτε τι θα πουλήσει στο θεωρητικά τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Από εκεί και πέρα ο Floyd έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο έδαφος που μετά το ενεργό μποξ δύσκολα θα… πέσει σε κατάθλιψη αφού είναι ήδη «ερωτευμένος» με την ιδέα του επιχειρηματία. Η Mayweather Promotions αναπτύσσεται ραγδαία και ο «Money» τη… ψάχνει δυναμικά τόσο στο μποξ όσο και στα υπόλοιπα δημοφιλή μαχητικά αθλήματα όπως το kickboxing και φυσικά οι MMA.

Το αντίπαλον δέος Manny Pacquiao ουσιαστικά από μόνος του έχει προαναγγείλει πως ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων την καριέρα του θα την τερματίσει το 2016. Δεν ξέρει αν θα παίξει μέχρι τότε πέμπτο παιχνίδι με τον Juan Manuel Marquez ή θα γίνει ξανά εκατομμυριούχος παίζοντας με τον Mayweather, σίγουρα όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι από το 2016 κι έπειτα θα δώσει όλο του το είναι για να αναλάβει τη διακυβέρνηση των Φιλιππινών.

Ήδη στη χώρα του αντιμετωπίζετε σαν ήρωας και μάλιστα οι πολιτικοί αναλυτές τον χρίζουν ως το κορυφαίο φαβορί για να ηγηθεί πολιτικά της πατρίδας του τα επόμενα χρόνια.