14/05/2024

«Οσκαρικός» ηθοποιός σε ρόλο Tyson!

Ο πρώην θρύλος του μποξ και κακό παιδί των ρινγκ, Μάικ Τάισον ανακοίνωσε πως ο ηθοποιός Τζέιμι Φοξ θα τον ενσαρκώσει στην νέα αυτοβιογραφική ταινία που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα.

Μπορεί να μην έχει ακουστεί το όνομα του σκηνοθέτη και η επίσημη ημερομηνία για την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας που θα αφηγείται την ζωή του, όμως ο Μάικ Τάισον αποκάλυψε ποιος θα τον υποδυθεί. Πρόκειται για τον Τζέιμι Φοξ, παλιά καραβάνα σε τέτοιου είδους ταινίες καθώς είχε υποδυθεί και τον Μοχάμαντ Άλι.

Ο Μάικ Τάισον διευκρίνισε στην Daily Mirror πως ο βραβευμένος με Όσκαρ και πρόσφατος Τζάνγκο του Ταραντίνο, Τζέιμι Φοξ, θα τον υποδυθεί σε όλες τις φάσεις της ζωής του με την τεχνολογία και το μακιγιάζ που χρησιμοποιήθηκε στον «Μπέντζαμιν Μπάτον» για τον Μπραντ Πιτ.

«Με τον Τζέιμι Φοξ είμαστε σε συζητήσεις και θα το κάνουμε. Μέσα σε ένα χρόνο με 18 μήνες θα φέρουμε στην οθόνη την ιστορία του Τάισον κι ο Τζέιμι θα με υποδυθεί, αλλά καθότι είναι πάνω κάτω στην ηλικία μου, θα χρειαστούμε αυτήν τη νέα τεχνολογία που μπορεί να σε μεταμορφώσει» είπε ο διάσημος μποξέρ.

Ο ίδιος ο Μάικ Τάισον έχει κάνει ένα πέρασμα από το σινεμά συμμετέχοντας στο ντοκιμαντέρ που μιλούσε για την ζωή του. Επίσης συμμετείχε στο Hangover και έχει κάνει πάμπολλες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Στην συνέντευξη του μίλησε και για πιθανή εμπλοκή του Μάρτιν Σκορσέζε στην αυτοβιογραφική ταινία, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμι Φοξ έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή του Μάικ Τάισον προκειμένου να τον βοηθήσει έτσι ώστε να αποδώσει τον ρόλο όσο το δυνατόν καλύτερα. «Είχα την ευκαιρία να κάνω παρέα με τον Μάικ όταν ήταν στις δόξες του και παρακολουθώντας την πτώση του από την κορυφή στο σημείο που είναι σήμερα, βρήκα την ιστορία του πολύ ενδιαφέρουσα και του πρότεινα να την κάνουμε ταινία, νομίζω ότι θα είναι φανταστική.

Όταν έβαλα την μακιγιέζ μου να με μεταμορφώσει σε Τάισον ο κόσμος ερχόταν και μου ζητούσε αυτόγραφα, οπότε, Μάικ, αν με ακούς, ας γράψουμε ιστορία!» είχε πει ο ηθοποιός σε τηλεοπτική εκπομπή το Μάιο. Ο Τάισον ήταν ο νεότερος πυγμάχος στην ιστορία που είχε αναδειχτεί πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ηλικία των 20 ετών.

Μετά αντιμετώπισε την κατακόρυφη πτώση καθώς τον κατήγγειλαν πάμπολλες φορές για βίαιη συμπεριφορά ενώ υπήρξαν και κάποιες γυναίκες που ισχυρίζονταν πως τις βίασε. Οδηγήθηκε στην χρεωκοπία και πέρασε από «40 κύματα» μέχρι να αποκαταστήσει το όνομα του.

Αναμένουμε να μάθουμε ποιος θα αναλάβει την μεταφορά και το σενάριο στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά οτιδήποτε γραφτεί θα πρέπει να έχει την έγκριση του ίδιου του Τάισον, σε περίπτωση που ο σεναριογράφος δεν θέλει να χάσει το… αυτί του! (Επεισοδιακός υπήρξε ο δεύτερος αγώνας του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ το 1996, κατά τον οποίο ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδειά του για ένα χρόνο από την αθλητική ένωση της Νεβάδας και να του επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων).

Πηγή: koolnews.gr