28/04/2024

Ομάδα αλληλεγγύης μάζεψε 114.000 ευρώ για να απελευθερώσει τον Γάλλο μποξέρ

Ο Christophe Dettinger έχει συλληφθεί από τις Γαλλικές αρχές και ομάδα αλληλεγγύης μάζεψε 114.000 ευρώ για να τον απελευθερώσει.


Ο πρωταθλητής της lightweight κατηγορίας συνεπλάκη με αστυνομικές δυνάμεις, υπερασπιζόμενος το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το κύμα συμπαράστασης υπέρ του Dettinger.

Ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές μία μέρα μετά την κυκλοφορία του βίντεο που καυγαδίζει με τους αστυνομικούς.«Είμαι Γάλλος πολίτης, αγαπώ την χώρα μου και το σπίτι μου», αναφέρει σε βίντεο.

Μηνύματα στήριξης δέχεται ο Γάλλος από συμπατριώτες του που αντιτίθενται στον πρόεδρο Emannuel Macron. Τα χρήματα για την απελευθέρωση του μάζεψαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό οι Γάλλοι ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να το μπλοκάρει.

Οι φωνές υποστήριξης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του, καθώς δεν φαίνεται στο ορίζοντα περίπτωση φυλάκισης.

Γαλλικά μέσα μιλούν για πενταετή φυλάκιση αλλά αυτό είναι το ακραίο σενάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Dettinger κατηγορήθηκε για ακροδεξιές πεποιθήσεις κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά.