05/05/2024

Οι τρεις δυνατές επιλογές του Lomachenko

Ο καλύτερος pound for pound πυγμάχος του πλανήτη έδωσε άλλη μία παράσταση για έναν ρόλο, τα ξημερώματα απέναντι στον Anthony Crolla.


Ο Vasyl Lomachenko δεν απογοήτευσε τους φανς του και με ένα αστραπιαίο νοκ άουτ στον τέταρτο γύρο τελείωσε το ματς. Παρακάτω πάμε να δούμε την λίστα με τους τρεις πιθανούς μαχητές που μπορεί να αντιμετωπίσει και θα είχε ενδιαφέρον.

Mikey Garcia

O Ουκρανός έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να συναντήσει τον Garcia. O τελευταίος μπορεί να έχασε από τον Errol Spence ωστόσο αυτό έγινε στην welterweight κατηγορία. Στην φυσική του  ο Garcia είναι αήττητος και έχει λογική να αντιμετωπίσει τον Lomachenko.

Aυτή την στιγμή είναι το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό match up που μπορεί να γίνει. Το μόνο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο «Loma» ανήκει στην Top Rank και την ESPN ενώ ο Garcia στην Showtime και FOX. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές για να κλείσει το παιχνίδι.

Gervonta Davis

Αυτή είναι ακόμα δυσκολότερη υπόθεση καθώς τόσο ο ίδιος ο Davis όσο και ο μάνατζερ του Floyd Mayweather δεν τρελαίνονται με την ιδέα να παίξουν με τον Ουκρανό.

Υπάρχει τεράστια πιθανότητα ο Lomachenko να χαλάσει την τέλεια εικόνα του Davis κι αυτό είναι ρίσκο για το κύρος του νεαρού πυγμάχου. Εξ’ ου και αποφεύγει την μάχη, ζητώντας ένα κάρο χρήματα.

Τeofimo Lopez

Η πιο πιθανή μάχη που μπορεί να γίνει αλλά από το 2020. Ο Lopez είναι νεαρός ανερχόμενος αθλητής με χαρίσματα όπως δύναμη και ταχύτητα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τον Lomachenko. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να παίξει με τον Ουκρανό αλλά είναι άγνωστο αν η Top Rank θα θελήσει να κάψει ένα από τα δυνατά της χαρτιά.

Το σίγουρο είναι πως ο Lopez πριν παίξει με τον Loma πρέπει να πάρει ένα δυνατό παιχνίδι.

 *Αυτή την στιγμή η πιθανότερη μάχη για τον Lomachenko είναι απέναντι στον πρωταθλητή Richard Commey το καλοκαίρι. Αν δεν έχει τραυματιστεί όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες(έσπασε το χέρι του), τότε θα αγωνιστεί τον Ιούνιο.