06/05/2024

Οι πέντε συμβουλές του Tyson για να φτάσεις στο νοκ άουτ

Κι αν δεν ξέρει ο Mike Tyson τότε ποιος ξέρει; Σε παλαιότερη εκπομπή κάλεσαν το «τέρας του Μπρούκλιν» για να εξηγήσει στο τηλεοπτικό κοινό πως μπορεί να φτάσει κάποιος εύκολα σε ένα νοκ άουτ. 


Ο Tyson δίνει έμφαση στον τρόπο που μπορεί να είναι συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων ή και ένα καλό χτύπημα. Ας δούμε τα πέντε «κλειδιά».

1.Ταχύτητα

2. Χρησιμοποίησε τους ώμους όταν χτυπάς χωρίς όμως το χτύπημα να σπρώχνει αλλά να είναι εκρηκτικό

3. Δώσε ένα χτύπημα που δεν θα το δει ο αντίπαλος

4. Κάνε συνδυασμούς

5. Το νοκ άουτ του ενός χτυπήματος γίνεται αφού τον παραπλανήσεις με ένα χτύπημα στο σώμα και τον τελειώνεις με ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Ο Tyson πίστευε πως ένα χτύπημα παραπλανητικό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός δυνατού νοκ άουτ. Δηλαδή ένα χτύπημα χαλαρό που θα αποσυντονίσει τον αντίπαλο και ένα δεύτερο που θα τον τελειώσει.

Έδινε μεγαλύτερη σημασία στην ταχύτητα και την έκρηξη του χτυπήματος παρά στην δύναμη που μπορεί να είχε το χέρι. Μάλιστα υποστήριζε πως είναι λάθος να προπονείται κανείς χτυπώντας 100% όλη την ώρα.

Ο ιδανικός τρόπος ήταν ένα ή μερικά ψεύτικα χτυπήματα και μετά το δυνατό που θα έφερνε το νοκ άουτ. Το μέγεθος του αντιπάλου δεν μέτραγε για εκείνον κάτι που έχει αποδείξει πολλάκις μέσα στο ρινγκ. Πολλοί θεωρούν πως για έρθει το νοκ άουτ πρέπει να έχεις δυνατή γροθιά.

Ωστόσο η δύναμη των χτυπημάτων για όσους προπονούνται καιρό, γνωρίζουν πως έρχεται από τους ώμους, τον κορμό, την μέση ακόμα και την πλάτη παρά από το χέρι.