13/05/2024

Οι έξι καλύτεροι προπονητές πυγμαχίας στον κόσμο

Οι λίστες που φτιάχνουμε συνήθως αφορούν τους ήρωες που ανεβαίνουν στο ρινγκ, ωστόσο υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες που είναι οι προπονητές τους.


Ένας πυγμάχος όσο μεγάλο ταλέντο κι αν είναι, όση οξυδέρκεια και να έχει χρειάζεται κάποιος να την διαχειριστεί και αυτός είναι ο προπονητής. Πάμε να δούμε έξι μεγάλα ονόματα του είδους.

Brian McIntyre 

Ο Brian McIntyre είναι μία περίπτωση αξιόλογη. Προπονητής του Terence Crawford, που για πολλούς είναι ο καλύτερος πυγμάχος του πλανήτη. Το ιδιαίτερο με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν πως σαν πυγμάχος δεν έκανε κάτι σημαντικό.

Είχε ρεκόρ 7-14 στην βαριά κατηγορία. Όμως κατάφερε να αναδείξει τον Crawford και να τον φτάσει στην κορυφή εκμεταλλευόμενος το σπουδαίο ταλέντο του. Μαζί δημιούργησαν μία δυναστεία που θα μιλάμε γι’αυτήν στο μέλλον.

Ronnie Shields

Tα ονόματα που έχει προπονήσει ο συγκεκριμένος προκαλούν δέος.Ο Ronnie Shields εν αντιθέσει με τον Brian McIntyre ήταν εξαιρετικός πυγμάχος σε ερασιτεχνικό επίπεδο ενώ έπαιξε και για επαγγελματικό τίτλο. Τα χρόνια πέρασαν και συνεργάστηκε με μύθους όπως ο Evander Holyfield, Μike Tyson, Arturo Gatti και άλλους.

Σήμερα προπονεί τον Lara και τον Charlo που είναι σε τοπ επίπεδο.

Robert Garcia

Σπουδαίος προπονητής ο συγκεκριμένος που με το πλάνο που έδωσε απλόχερα στον Marcos Maidana παρά λίγο να κερδίσει τον Floyd Mayweather, αν δεν τον κέρδισε κιόλας στο πρώτο ματς.

Πλέον ασχολείται με τον μικρό του αδερφό, γνωστό σε όλους Mikey Garcia! O μεγάλος αντίπαλος του Vasyl Lomachenko.

Freddie Roach

Στο Ελληνικό κοινό είναι σίγουρα ο πιο γνωστός.

Η ευλογία για εκείνον ήταν που πήρε τον σωστό δρόμο από τον τεράστιο Eddie Futch και μετέφερε την φιλοσοφία του, στους πυγμάχους που είχε υπό την καθοδήγηση του.

Έχει προπονήσει όπως γνωρίζετε τον Manny Pacquiao και πρόσφατα δούλευε με τον Viktor Postol που είναι καλό όνομα στην πυγμαχική αγορά.

Virgil Hunter

Ο Virgil Hunter είναι περισσότερο προπονητής ψυχολογίας παρά στο τεχνικό κομμάτι. Έφτιαξε τον Andre Ward που με την σειρά τον έβγαλε από την αφάνεια.

Έχει προπονήσει τους Berto και Khan που μπορεί να μην έμαθαν το μποξ από εκείνον αλλά τουλάχιστον η μετάβαση του Khan από το ερασιτεχνικό μποξ στο επαγγελματικό έγινε με ορθόδοξο τρόπο.

Abel Sanchez

Το δεύτερο πιο γνωστό όνομα της λίστας. Ο Abel Sanchez είναι ο προπονητής του Gennady Golovkin που επέλεξε τον Μεξικανό για την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Καζάχος ήρθε από το ερασιτεχνικό μποξ σχεδόν έτοιμος αλλά έχουμε τονίσει πολλάκις πόσο διαφέρει από το επαγγελματικό μποξ. Χάρη πάντως στο Golovkin η ακαδημία του στην Καλιφόρνια έγινε «μαγνήτης» για επίδοξους πρωταθλητές.