06/05/2024

Νerds VS Brawlers: Εσύ σε ποιους ανήκεις;

Σε κάθε σχολή μπορείς να πετύχεις τα δύο παραπάνω είδη πυγμάχων. Η μία πλευρά αποτελείται από τους Nerds που δεν έχει απαραίτητα την κακή έννοια. Είναι αυτοί που αναλύουν κάθε κίνηση, που τους δείχνει ο προπονητής, σκέφτονται και κάνουν διαρκώς ερωτήσεις. Ψάχνουν πάντα τις καλύτερες τεχνικές για να τελειοποιηθούν. Από την άλλη, είναι οι Brawlers. Οι σκληροί του γυμναστηρίου. Δεν φοβούνται να χτυπηθούν, αντιθέτως τους αρέσει. Το παν γι’ αυτούς είναι να παίζουν μποξ και να δέρνουν τον κόσμο.

Και στις δύο κατηγορίες, υπάρχουν πυγμάχοι που δεν θα φτάσουν ψηλά κι άλλοι που θα κάνουν πρωταθλητισμό. Ας δούμε τι… κουβαλάει ο καθένας.

 Nerds

Είναι τεχνικοί. Θα κάνουν τις τεχνικές μέχρι να τις πετύχουν τέλεια. Μιλάνε για ώρες ακόμα και μετά την προπόνηση για τις τεχνικές που ακολούθησαν. Έχουν δει όλα τα βίντεο στο διαδίκτυο με κάθε γνωστό και άγνωστο πυγμάχο που κυκλοφορεί εκεί έξω. Φτάνουν σ’ ένα σημείο τελειομανίας και μπορούν μετά να δείξουν μία τεχνική με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Οι nerds δεν ανεβαίνουν ποτέ πάνω στο ρινγκ. Κάνουν τεχνικές διαρκώς μέχρι να φτάσουν το τέλειο. Γίνονται εξαιρετικοί μαθητές, ιδανικοί για τον εκάστοτε δάσκαλο. Όμως κωλύονται να ανέβουν στο ρινγκ.

Πως θα καταλάβεις ότι είσαι Nerd;

Ξοδεύεις πολλές ώρες βλέποντας τους άλλους να πυγμαχούν αντί να το κάνεις εσύ.

Βλέπεις πιο πολλά λάθη στους άλλους πυγμάχους απ’ ότι στο εαυτό σου.

Προτιμάς να τελειοποιήσεις την τεχνική παρά να τεστάρεις τον εαυτό σου πάνω στην μάχη.

Η κλασική απορία του Nerd: Στο κροσέ γυρνάω το χέρι η το κρατάω οριζόντια;

Brawlers

Ακριβώς το αντίθετο του Nerd. Οι τύποι αυτοί νοιάζονται μόνο να πλακωθούν. Να σπάσουν το κεφάλι κάποιου. Το μεγαλύτερο τους όπλο είναι η αυτοπεποίθηση. Δεν ανησυχούν ούτε για την φυσική τους κατάσταση, ούτε για την στρατηγική. Δεν τους νοιάζουν ούτε οι τεχνικές. Ανυπομονούν να μπουν στο ρινγκ και να κάνουν σπάρινγκ πριν ακόμη μάθουν τα βασικά. Οι Brawlers μαθαίνουν το μποξ μέσω του σπάρινγκ κι όχι της προπόνησης. Το κάνουν κάποια στιγμή με φυσικό τρόπο κι όσο δεν τους ρωτάς πως το κάνουν είναι ευτυχισμένοι.  Δεν έχουν πειθαρχία αλλά είναι τόσο σκληροί που τα βγάζουν πέρα χωρίς ιδιαίτερη τεχνική.

Πως θα καταλάβεις ότι είσαι brawler

Kάνεις τα ίδια λάθη που έκανες και πριν τρεις μήνες.

Μπαίνεις στο ρινγκ κάθε φορά που πας για προπόνηση.

Όλοι οι συναθλητές σου περνάνε λίγο χρόνο με τον προπονητή τους εκτός από σένα.

Κλασική ερώτηση brawler: Μπορώ να κάνω σπάρινγκ με τον φίλο σου;