03/05/2024

Νεκροί και τραυματίες στην Ουκρανία παλεύει ο Κλιτσκό κατά του εμφυλίου!

«Φλέγεται» το Κίεβο και η Ουκρανία διάγει τη χειρότερη καμπή της ιστορίας της έπειτα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Εδώ και αρκετούς μήνες οι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης Γιανουκίβιτς!

Τις τελευταίες 48 ώρες όμως τα πράγματα έχουν αγριέψει και το κλίμα εμφυλίου απλώνεται στο πρώην σοβιετικό κράτος. Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έχουν γίνει πιο σφοδρές από ποτέ και οι δύο πλευρές μετρούν ήδη τουλάχιστον 25 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες.

Παλαιότερα το fightsports.gr είχε αναφερθεί στο θέμα, καθώς βασικός πρωταγωνιστής των όσων συμβαίνουν είναι και ο πρώην πια παγκόσμιος πρωταθλητής της βαριάς κατηγορίας Βιτάλι Κλιτσκό.

Ο πρεσβύτερος Κλιτσκό είναι πρόεδρος της αντιπολίτευσης και παλεύει με νύχια και με δόντια, ώστε η χώρα του να μην μπει σε εμφύλιο πόλεμο. Ο σταρ της πυγμαχίας και νυν πολιτικός έχει βγει στους δρόμους και μιλάει συνεχώς με τους συμπατριώτες του, ενώ χθες το βράδυ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ώστε να βρεθεί η… χρυσή τομή, χωρίς όμως καμία απολύτως επιτυχία!

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε ζωντανή εικόνα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας: