30/04/2024

Ναρκωτικά και καυγάδες: Το μποξ έβαλε στον ίσιο δρόμο τον Joshua

Toν Ιανουάριο του 2011 η αστυνομία σταματάει για υπερβολική ταχύτητα τον Anthony Joshua και κατά την έρευνα βρίσκουν επάνω του ποσοστό κάνναβης.


Ο Βρετανός πυγμάχος μέχρι προσφάτως είχε προβλήματα με τον νόμο, όμως σήμερα ευαγγελίζεται πως μπήκε στον ίδιο δρόμο, μετά από μία διαδρομή με καυγάδες στους δρόμους και ναρκωτικά. Ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει πως το μποξ τον βοήθησε να απεμπλακεί.

Ο Joshua γεννήθηκε στο Γουόντφορντ και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν πέντε χρονών

Μεγάλωσε σε μία σκληρή συνοικία στο Meriden Estate όπου στο σχολείο υπήρχε σιδηρά πειθαρχία κι αν ένας δεν εμφανιζόταν με σιδερωμένα ρούχα, τιμωρούσαν όλο το σχολείο!

«Στεκόμασταν 30 λεπτά προσοχή κι αν δεν υπακούγαμε, δεχόμασταν τις συνέπειες», παραδέχεται ο Joshua.

Στα 14 του ήταν ήδη αθλητής που ξεχώριζε στο Football και τον στίβο. Ο πρώτος καυγάς ήταν όταν πάνω στο παιχνίδι πήγε να τον χτυπήσει ο αντίπαλος. Τοτε τον έπιασε από  τον λαιμό και τον πέταξε κάτω.

«Δεν ήξερα ότι ήμουν τόσο δυνατός, αλλά τότε το κατάλαβα», αναφέρει ο Βρετανός πυγμάχος.

Αυτός ο καυγάς τον έκανε να σταματήσει το Football και να ξεκινήσει μία σκοτεινή περίοδος για εκείνον με καυγάδες στον δρόμο και παρανομίες.

«Ακόμα κι αν δεν έπινες ή δεν έβγαινες σε μπαρ υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν στον ιδιωτικό σου χώρο και σε ενοχλούσαν. Τους έδιωξα με κλωτσιές και η αστυνομία με συνέλαβε αρκετές φορές. Μετά σκέφτηκα πως αφού το κάνω καλά, ή θα το κάνω στο δρόμο και θα μπλέξω η  στο ρινγκ και θα βγάλω λεφτά».

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για το πυγμαχικό θαύμα που ονομάζεται Anthony Joshua που στο παιχνίδι της ζωής του στο Γουέμπλεϊ αντιμετωπίζει τον Wladimir Klitschko.