25/04/2024

Νίκολαζ Κβινιασβίλι: Προσπαθώ για το καλύτερο!

Ο πρωταθλητής του πρώτου EBO, Νίκολαζ Κβινιασβίλι μιλάει αποκλειστικά στο fightsports.gr για τη ζωή του, τα σχέδια του, αλλά και την πρόσφατη επιτυχία του στην πρώτη αυτού κάθε αυτού διοργάνωση επαγγελματικής πυγμαχίας.

1. Νίκο, ήρθες από τη Γεωργία στην Ελλάδα… Πώς ήταν τα χρόνια προσαρμογής σου μετά από αυτό το δύσκολο ταξίδι;

 – Σίγουρα η ζωή σε μια ξένη χώρα έχει πολλές δυσκολίες! Ιδιαίτερα αν δεν γνώριζεις την γλώσσα, παρ’ όλα αυτά κάθε δυσκολία προσπαθώ να την αντιμετωπίσω θετικα και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να την προσπεράσω! Η μεγαλύτερη ως τωρα είναι η γλώσσα όπως βλέπετε και εσείς με λίγη βοήθεια θα την κατακτήσω και αυτή!

2. Γνωρίζουμε πως ερχόμενος από την πατρίδα σου είχες ήδη στις… βαλίτσες σου ένα κάρο αγώνες. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να συνεχίσεις και στην Ελλάδα;

-Όταν έχεις μάθει να αθλήσε καθημερινά και σταματήσεις σου λείπει η αδρεναλίνη της προπόνησης, το πόσο ωραία νιώθεις κάθως κατακτάς κάθε νέο στόχο! Αλλά πιο πολύ σου λείπει η ομάδα σου που είχε γίνει η οικογένεια σου! Αυτό με ώθησε να συνεχίσω! Έψαχνα μια νέα ομάδα και οικογένεια!

3. Ήταν δύσκολο για σένα να συνδυάσεις τη ζωή σου στην Ελλάδα και παράλληλα την προπόνηση;

-Όχι! Έχω μάθει να δουλεύω σκληρά, να πιέζω τον εαυτό μου να φτάσει στα άκρα! Η σκέψη  πως στο τέλος θα ανταμοιφθώ με κάνει πιο δυνατό, πιο αποφασίσμενο!

4. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν σου έγινε η πρόταση να αγωνιστείς στο ΕΒΟ;

-Αγχώθηκα! Όσο σκληρά και αν προσπαθείς, όταν έρχετε η ώρα να σταθείς στο ύψος των απαιτήσεων ενός τέτοιου αγώνα και αντίπαλλου αρχίζεις και αμφιβάλλεις για όλα όσα έχεις καταφέρει και αξίζεις! Έχοντας όλη την ομάδα στο πλέυρο μου και φυσικά τον δασκαλό μου Κώστα Αθανασόπουλο μπήκα στο ρινγκ ξέροντας ότι αν θέλω μπορω να νικήσω!

5. Κέρδισες τον αγώνα σου κατά κράτος… Ποια τα σχέδια σου από εδώ και πέρα;

 -Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας με έναν αντάξιο αντίπαλο! Θέλω να συνεχίσω έτσι! Να δίνω αγώνες που θα κάνουν περήφανο τον δασκαλό μου και την ομάδα μου!

6. Ποιο είναι το πυγμαχικό σου είδωλο?

-Νομίζω πως θαυμάζω οποιονδήποτε βλέπω να προσπαθεί να γίνει καλύτερος! Δεν είπα ποτέ «Σαν και αυτόν θέλω να γίνω». Θέλω να τα δώσω όλα! Όπως όλοι οι σπουδαιοι αθλητές, όπως οι συναθλήτές μου και όλοι όσοι αγαπούν αυτό το άθλημα

7. Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που σε στήριξαν;

-Μόνο υποστήριξη έχω δεχτεί ως τώρα στην προσπάθεια που κάνω! Όλη την ομάδα των Fighters Athanasopoulos και κάθε θεατή που με χειροκρότησε στον τελευταίο μου αγώνα ίσως χώρις να με γνωρίζει!