16/05/2024

Μαστροδούκα: «Περιμένω τον κόσμο στη Λεωφόρο»

Η πυγμάχος Αρετή Μαστροδούκα φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fightcast», με τους Χρήστο Μπάρδα και Κίμωνα Οζζ.

Για την αναμέτρηση του Μεϊγουέδερ με τον Πακιάο: «Ο Μέιγουέδερ έχει καταπληκτικό μακρινό παιχνίδι και όλοι ξέρουμε το στυλ του. Γιατί να το αλλάξει και να πάει στο στοιχείο του Πακιάο; Εγώ υποστηρίζω τον Πακιάο και μου αρέσει, γιατί είναι πιο χαλαρός και πιο… ανθρώπινος. Πάντως, για να είναι ολοκληρωμένος ένας παίκτης πρέπει να έχει και τα δύο παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό».

Για τα φαινόμενα βίας και αν ενθαρρύνονται από τις σχολές πολεμικών τεχνών: «Είναι κατά πόσο εσύ δέχεσαι κάτι τέτοιο στη σχολή σου. Τέτοιους ανθρώπους, που έχουν ροπή προς τη βία, τους διώχνεις. Θα ασχοληθείς μαζί τους, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα. Προσπαθείς να βοηθήσεις με τον τρόπο σου, αλλά αν δεν προσαρμοστεί κάποιος, θα φύγει».

Για την προσπάθειά της για κατάκτηση τριών παγκόσμιων τίτλων το Σάββατο, 9 Μαΐου: «Ο κάθε αθλητής αγωνίζεται για τους παγκόσμιους τίτλους. Έχω έναν και τώρα θα παίξω με τη Λόλι Μουνιόζ, που έχει δώσει δυνατά παιχνίδια με αξιόλογους αντιπάλους. Είναι έμπειρη και πιεστική πυγμάχος. Έχω προβάδισμα στην τεχνική και θα προσπαθήσω να της… χαλάσω το παιχνίδι. Και οι δύο έχουμε τεράστιο κίνητρο».

Για το ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην πυγμαχία: «Καθαρά το οικονομικό. Ειδικά αν δεν υπάρχουν οι χορηγοί. Το κόστος του δικού μου αγώνα είναι πολύ μεγάλο και το αναλαμβάνω εγώ».

Για τους λόγους που δε αγωνίζεται με Ελληνίδες πυγμάχους: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανένα. Δεν έχω κόντρα με καμία αθλήτρια. Δε με ενδιαφέρει να πουν ότι η Αρετή είναι η καλύτερη Ελληνίδα. Παίζω επαγγελματικό μποξ, διότι αυτό είναι το όνειρό μου. Πριν από δύο μήνες είχα πρόταση να παίξω με Ελληνίδα, αλλά αρνήθηκα. Δεν θα άλλαζα το στόχο μου για τα χρήματα. Η αμοιβή δεν είναι αυτοσκοπός».

Για τη σχέση της με τον Παναθηναϊκό: «Εκτός του ότι υποστηρίζω την ομάδα; Για να γίνουν αυτοί οι αγώνες στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό έχουμε τη συνδρομή –όχι φυσικά οικονομική- του ερασιτέχνη. Πάντα ήθελα να παίξω στον «Τάφο του Ινδού». Ήταν όνειρό μου και περιμένω από τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει».