30/04/2024

Μήπως κάνει κάτι καλά;

«Όταν με πετάς μέσα στο ρινγκ, είμαι σαν κροκόδειλος που του πετάνε ένα κομμάτι κρέας». Τάδε έφη ο Τάσος Μπερδέσης πριν από ένα μήνα στο Fightsports.gr. Χθες απέδειξε πως το εννοεί. Με μία εκπληκτική είσοδο στο παιχνίδι, που πιο δυναμική δεν έχουμε δει, νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες τον τίμιο στρατιώτη Έντι Παλτατζή που και μόνο που δέχτηκε να παίξει με τον Stolen Dream, δικαιώνει την έκφραση «παλικάρι» που το προσέδωσε ο Μπερδέσης πριν το παιχνίδι.

Ο χθεσινός αγώνας μας έκανε να αναρωτηθούμε καθώς φύγαμε από την διοργάνωση, πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό του αυτός ο αθλητής. Τι θα μπορούσε να είχε πετύχει στην καριέρα του; Όταν είσαι 10 σκάλες πιο πάνω από κάθε Έλληνα παίκτη, έχεις κερδίσει όποιον ξένο σου έφεραν, συνειρμικά σκέφτεσαι πως ο Μπερδέσης, κάτι θα μπορούσε να είχε κάνει και εκτός συνόρων. Ο κύκλος των χαμένων ταλέντων συνεχίζεται απερίσπαστος στην Ελλάδα, όμως επειδή τα μαχητικά πλέον ξεφεύγουν από το ερασιτεχνικό κομμάτι και σοβαρεύει το πράμα, οι επόμενοι «Μπερδέσηδες» θα πετύχουν το κάτι παραπάνω. Το λάθος του είναι ότι γεννήθηκε μία δεκαετία μετά.

Το ματς δεν χρήζει σχολιασμού, καθώς ο κορυφαίος πυγμάχος της χώρας, ήταν πολύ ανώτερος, τα χτυπήματα του, ακούγονταν ακόμα και στους ακροβολισμένους στο κλειστό του Tae Kwon Do και μοιραία ήρθε το νοκ άουτ.

Δείτε τον αγώνα

Mayweather vs Pacquiao – Ποιος κερδίζει;

Floyd Mayweather Jr
Manny Pacquiao

Poll Maker