03/05/2024

Η Everlast επέλεξε διαφημιστική καμπάνια με τον πρώτο τρανσέξουαλ πυγμάχο

Η Everlast είναι ένα από τα πιο δυνατά brand στην πυγμαχία και για πρώτη φορά επιλέγει να προωθήσει τα προϊόντα της μέσω ενός τρανσέξουαλ πυγμάχου. 


Συγκεκριμένα ο Patricio Manuel είναι επαγγελματίας πυγμάχος που έκανε αλλαγή φύλλου από γυναίκα σε άντρα. Ως γυναίκα ο Manuel ήταν στην Εθνική ομάδα πυγμαχίας της Αμερικής και επρόκειτο να αγωνιστεί στα δοκιμαστικά των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.

Ένας τραυματισμός άλλαξε τα πάντα. Ο Manuel κατά την διάρκεια της αποθεραπείας πήρε την απόφαση να αλλάξει φύλλο. Αυτή όπως λέει ήταν η πιο σκληρή μάχη που έχει δώσει στην ζωή του. Την ίδια στιγμή τον εγκατέλειψαν οι προπονητές του. Έπρεπε να τα βάλει με επιτροπές που δεν τον αποδεχόντουσαν.

Τελικά κόντρα στις προβλέψεις πήρε την άδεια και είναι ο πρώτος διαφυλικός επαγγελματίας πυγμάχος στον κόσμο. Το 2018 μάλιστα αγωνίστηκε απέναντι στον Hugo Aguilar και κέρδισε. Η απόφαση της Everlast να τον προβάλει είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για εκείνον.

«Εύχομαι και άλλες εταιρίες να τολμήσουν κάτι τέτοιο. Ο κόσμος που ζούμε είναι συναρπαστικός και αξίζουμε όλοι να ειπωθεί η ιστορία μας», καταλήγει.