30/04/2024

Η τρελή ιστορία του Jorge Masvidal από τα streetfights στην καταξίωση του UFC

Ο Jorge Masvidal είναι το πρόσωπο των ημερών στο UFC και όχι τυχαία καθώς το νοκ άουτ που πέτυχε επί του Ben Askren το βλέπουμε μία φορά τα…δέκα χρόνια. 


Ο αθλητής με ρίζες από την Κούβα ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα την μαχητική του καριέρα. Κάπου στο 2003 και ενώ γευμάτιζε στο Miller Road του Μαϊάμι, χτύπησε το τηλέφωνο του. Ήταν ο θρυλικός Kimbo Slice που οργάνωνε αγώνες σε αυλές για μερικά δολάρια.

Του πρότεινε μέσα σε μία ώρα την τοποθεσία που θα έπρεπε να βρεθεί για να αντιμετωπίσει κάποιον…Ray. O 19χρονος Masvidal είχε μακρύ μαλλί και γένια ωστόσο η εμφάνιση του πρόδιδε το νεαρό της ηλικίας του. Ιδιαίτερα δίπλα στον θηριώδη αντίπαλο του φαινόταν…παιδί. Ήταν μία μάχη μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ.

Οι κανονισμό ήταν απλοί: Μάχη χωρίς γάντια μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Masvidal ήξερε πως έμπαινε σε κάτι σκληρό αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει μερικά χρήματα. Δεν γνώριζε πως αυτή η μάχη θα τον έκανε πασίγνωστο ούτε ότι θα βιντεοσκοπηθεί!

Η αυλή ήταν γεμάτη από μεγαλόσωμους άντρες που θύμιζαν πορτιέρηδες. Όταν αντίκρισαν τον νεαρό Jorge άρχισαν να γελούν καθώς η μάχη φαινόταν άνιση. Μετά από ένα τετράλεπτο γεμάτο…ξύλο και αίμα ο Μasvidal έκανε τον περίφημο Ray να τα παρατήσει! Ο Kimbo εξεπλάγην και συνεχάρη τον 19χρονο μαχητή.

«Δεν γνώριζα ότι με βιντεοσκοπούσαν. Πήγα μόνο για τα λεφτά. Αυτό έκανα από 16 χρονών. Τότε έγινα γνωστός», ομολογεί αρκετά χρόνια μετά. Κέρδισε 200 δολάρια και σήμερα έχει συνολική περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων μέσω των αγώνων του στο UFC. O Masvidal εξηγεί τι ήταν για εκείνον τα backyards fights.

«Αυτοί οι αγώνες στο δρόμο μου άφησαν ένα στίγμα. Εγώ έπρεπε να αποδείξω ότι είμαι μαχητής και με κανόνες. Δεν θα είμαι ποτέ ψεύτικος θέλω να το κρατάω πάντα…ζωντανό».