05/05/2024

Η σωστή συμπεριφορά στην κοντινή απόσταση στο μποξ

Το Expert Boxing. com μας δίνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα tips για το πως μπορεί να πιέσει κάποιος τον αντίπαλο με συνεχόμενα χτυπήματα, χωρίς να χαλάσει την απόσταση που θα πρέπει να διατηρεί.


Η κοντινή μάχη είναι κάτι που θα συμβεί αναπόφευκτα κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Υπάρχουν μαχητές που την προτιμούν και την διαχειρίζονται άριστα. Ο πρώτος τρόπος ο οποίος μπορεί κάποιος να βρει την τέλεια απόσταση για να εξαπολύσει τα χτυπήματα του, είναι να φέρει τα πόδια του σχεδόν παράλληλα την ώρα της ανταλλαγής των χτυπημάτων.

Η συνηθισμένη γκαρντ είναι με το ένα πόδι μπροστά το άλλο λίγο πιο πίσω και το σώμα να τοποθετείται πλάγια. Στην προκειμένη περίπτωση το πίσω πόδι έρχεται σχεδόν δίπλα στο άλλο ώστε τα χτυπήματα του επιτιθέμενου να μην έχουν τεράστια απόσταση από τον αντίπαλο. Ιδιαίτερα το καλό χέρι που είναι το πίσω.

Ο δεύτερος τρόπος είναι κατά την διάρκεια ανταλλαγής χτυπημάτων ο πυγμάχος να κάνει ένα βήμα πίσω και να ξαναμπει. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να ανασυνταχθεί και να βρει εκ νέου την σωστή απόσταση για να χτυπήσει.

Ο τρίτος τρόπος είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία του κατά την διάρκεια της επίθεσης του αντιπάλου και αφού εκείνος ολοκληρώσει να χτυπήσει άμεσα.

Γενικότερα η κοντινή απόσταση χρειάζεται ψυχραιμία και ανοιχτά μάτια ώστε να μπορεί ο αθλητής τόσο να αμυνθεί όσο και να επιτεθεί στοχεύοντας είτε στο κεφάλι είτε στο σώμα. Δείτε το βίντεο.