29/04/2024

Η συγκλονιστική μάχη του Prince Naseem Hamed με τον Kevin Kelley άφησε εποχή

Το Sky Sports Boxing έκανε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο Prince Naseem Hamed που το 1997 έδωσε το ματς της ζωής του με αντίπαλο τον Kevin Kelley, για την υπεράσπιση του τίτλου της WBO (ΒΙΝΤΕΟ).

Το ματς αυτό αξιολογήθηκε ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην πυγμαχία. Ο Hamed αγωνιζόταν στην featherweight κατηγορία και ξεχώριζε για την δύναμη, την ισορροπία την ταχύτητα των χεριών και των ποδιών του. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς fighter του πλανήτη.

Ξεκίνησε το μποξ στην ηλικία των επτά και έκανε το ντεμπούτο του στα 18 το 1992. Tρία χρόνια αργότερα κατακτούσε τον τίτλο της WBO με τον Steve Robinson. Στο δεύτερο ματς υπεράσπισης τίτλου ο Daniel Alice απέδειξε πως ο Hamed δεν ήταν αόρατος ρίχνοντας τον νοκ ντάουν ωστόσο ο «Prince» βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς.

Μετά από οκτώ υπερασπίσεις ήρθε η ώρα του μεγάλου αγώνα με τον Kelley. Η προετοιμασία του Hamed είχε προβλήματα καθώς ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του Brendan Ingle.

H αναμέτρηση θα γινόταν στην Νέα Υόρκη και για πρώτη φορά το αγόρι από το Σέφιλντ της Αγγλίας θα ζούσε το «American Dream». O κόσμος που βρέθηκε στο Madison Square Garden ήταν σε παραλήρημα. Έβλεπε τους Hamed και Kelley να κάνουν απίστευτο ματς με τρία νοκ ντάουν ο καθένας όμως το καθοριστικό είχε ο Prince Hamed που κέρδισε το παιχνίδι.

Ο Hamed έκλεισε την καριέρα με μόλις μία ήττα από τον Marco Antonio Barrera στα σημεία. Πέτυχε 36 νίκες και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους και φαντεζί πυγμάχους στον πλανήτη. Δείτε το εντυπωσιακό αφιέρωμα του Sky Sports στον πρίγκιπα της πυγμαχίας.